02 / 05 / 2024

malatya elazığ arası yeni köprü

malatya elazığ arası yeni köprü

Malatya ile Elazığ arasında Fırat Nehri üzerinde türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisinde yeni yapılacak olan köprünün ihalesi gerçekleştirildi. 660 metre uzunluğundaki köprü 2 buçuk senede tamamlanacak...

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Malatya ve Elazığ için acele kamulaştırma kararı!

Malatya ve Elazığ illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya'da 26, İzmir'de 5 bin konutun çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'da inşa edilen 8 bin deprem konutunun teslim edildiğini dile getirdi. 

Elazığ ve Malatya'daki konutlar yaz aylarına kadar hak sahiplerine teslim edilecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Yaz aylarına kadar Elazığ'da 20 bin ve Malatya'da 6 bin konutun tamamını, inşallah hak sahiplerine vermiş olacağız" dedi.

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 25 bin konuta başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Amacımız Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de vatandaşlarımızın yarasını bir an önce sarmaktır. Bu gaye ile çalışıyoruz. Bir an önce de bitirip vatandaşlarımızın duasını alacağız" diye konuştu.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Elazığ ve Malatya'da deprem evleri teslim edildi!

Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Yönetimi Eğitimi programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya'da biten konutlar sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Ali İhsan Yavuz: Devletimiz Malatya, Van ve Elazığ depremlerinde de konut yaptı ve teslim etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "İzmir'den önceki depremlerde de devletimiz, o şefkatli yönünü ortaya koydu, Malatya, Van ve Elazığ'da konut yaptı ve teslim etti" dedi.

Elazığ ve Malatya'da 10 bin konut yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya'daki konut inşaatlarına ilişkin "Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

malatya elazığ arası yeni köprü Haberi

malatya elazığ arası yeni köprü


Malatya ile Elazığ arasında Fırat Nehri üzerinde türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisinde yeni yapılacak olan köprünün ihalesi gerçekleştirildi. 660 metre uzunluğundaki köprü ihalesini kazanan Gülsan-Doğuş ortaklığı inşaatı 2 buçuk senede tamamlayacak. Köprünün devamına 2.5 kilometrelik çift tüplü tünel inşa edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla doğu-batı yönünde Kayseri’den Malatya’ya karayolu ağının tamamı duble yol haline gelecek. 


AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Kale Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Kale Belediye Başkanı Bayram Gökhan, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ve partililerle birlikte Kömürhan mevkiine yapılacak olan yeni köprü ve tünel projesi ile ilgili olarak incelemede bulundu.


Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, projeye ilişkin bilgiler verdi. Proje ihalesinin geçtiğimiz hafta sonuçlandığını anlatan Özendi, ihaleyi Gülsan-Doğuş ortaklığının kazandığını ifade etti. Firmaların Adıyaman-Diyarbakır arasındaki Nissipi Köprüsü'nü...