27 / 04 / 2024

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2028'te 1 trilyon 589 milyar dolar milli gelire, 17 bin 554 dolar kişi başına gelire ulaşmayı hedeflediklerini "Orta Koridor'da bulunan ülkemizin konumunu daha da güçlendirmek  adına Bakü-Tiflis-Kars Hattı için ek yapılacak şekilde Zengezur Koridorunun açılması da bu zamanda büyük öneme sahiptir.  Diyarbakır'ı ise bölgesinde lider, refahın her alanda hissedildiği bir dünya kenti, marka şehir olana kadar çalışacak, eser siyasetimizle Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

57 MİLYAR TL YATIRIM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Diyarbakır'ın bölgenin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olduğunu kaydederek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Diyarbakır'ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Buna göre, 44 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunda 456 kilometreye, bitümlü sıcak karışım ve kaplamalı yol uzunluğunu da 2 kilometreden 285 kilometreye yükseldiğini ifade eden Uraloğlu, Diyarbakır-Mardin Yolu, Diyarbakır-Şanlıurfa Yolu gibi birçok önemli karayolu projesini de hizmete aldıklarını anlattı. Öte yandan, Bakan Uraloğlu, Diyarbakır'da proje miktarı 15 milyar 618 milyon lira olan 12 ayrı karayolu projesini de yaptıklarını duyurdu.

 Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

ELAZIĞ-DİYARBAKIR HIZLI TREN HATTI'NDA YÜZDE 75 İLERLEME

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Diyarbakır'ın havayolu ve demiryolunda ve diğer ulaşımlarının gelişmesi adına da çok önemli yatırımlar yapıldıını ifade eden Bakan Uraloğlu, Diyarbakır'ın tüm demiryolu ağını yenilediklerini ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesini de iltisak hattı yaparak demiryolu ağına bağladıklarını anlattı. Öte yandan da Diyarbakır'ı saatte 200 kilometre hızla ile Elazığ'a bağlayacak Elazığ-Diyarbakır Hızlı Demiryolu projesinin de  etüt çalışmalarının devam ettiğini söyleye  Uraloğlu, "Yüzde 75 fiziki bir ilerleme yaşadık, buna göre 2024 yılının Eylül ayında bu projesi tamamlanmayı istiyoruz. " dedi.

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Bakan Uraloğlu bir metro hattının daha müjdesini verdi! Bakırköy-Kirazlı metro hattı devreye alınıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Antalya-Alanya otoyolunda yolculuk 1 saatten az sürecek...

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!


Geri Dön