02 / 05 / 2024

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da zirai don nedeniyle kayısı rekoltesinin düşmesine paralel olarak konut satışlarının da azaldığı bildirildi. Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül'e göre Malatya'da konuta talep yüzde 40 azaldı

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

İzmir'de kiralık evlere talep arttı!

İzmir'de kiralık evlere olan talep artışı tavan yaptı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, evlerinden tahliye edilmek istenen kiracılara önerilerde bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalarda patlama!

Konutunu daha yüksek fiyatla kiraya vermek için mevcut kiracısını çıkaran mülk sahibi sayısı arttı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Gidişata baktığımızda mahkemelerin kilitleneceğini, herkesin birbiriyle davalık olmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

Konut ve arsa fiyatları 2,5 kat arttı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir’in birçok ilçesinde imarlı arsaların, deprem ve koronavirüsün etkisiyle son 1 yıl içerisinde daha da değerlendiğini anlattı.

Gayrimenkulde tercihler değişti!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşların tercihinin bahçeli müstakil evler olduğunu belirtti.

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem felaketinden sonra evleri hasar gören vatandaşlar konut arayışına girdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, "Bayraklı ve Bornova’da bir güvensizlik söz konusu. O bölgelerden bir kaçış var. Vatandaşın ve emlakçıların elindeki kiralık daireler kalmadı" dedi.

İzmir'de ev kiraları tartışması! Fiyatlar artmadı! 

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 20 oda başkanı ile yaptığı görüşmede fiyat artışının yaşanmadığının kendisine aktarıldığını belirtti.

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

Hürriyet Emlak'tan Emlak Akademisi!

Hürriyet Emlak, İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası (İEKO) iş birliğiyle online platformda gayrimenkul danışmanlarına eğitim vereceği Emlak Akademisi'ni kurdu.

Konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konut kampanyalarının açıklanmasıyla birlikte ikinci el konut fiyatlarının son bir haftada yüzde 10 arttığını belirtti...

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül Haberi

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey,  yaptığı açıklamada, 30 Mart'taki zirai donun Malatya ekonomisine büyük darbe vurduğunu ve kentteki bütün sektörlerin bundan etkilendiğini söyledi. 


Malatya'da konut satışlarının da zirai dondan etkilendiğini belirten Özbey, "Malatya'da yüksek oranda konut stoku vardı. Müteahhitler neye güvendi; Malatya kayısısı olacak, para edecek, üretici, Malatya kayısısından gelir elde edecek, bu geliriyle çocuğuna, gelinine veya kendisine yeni bir ev alacak. Maalesef bu, bu sene tutmadı. Bu arada, evini kiraya verecek insanlar da kiracı bulamadı" diye konuştu. 


Özbey, kent ekonomisindeki bu durum nedeniyle, müteahhitlerin önceden 200 bin lira fiyat biçtiği evin satış bedelini düşürmek zorunda kaldığını ifade etti. Net bir rakam söyleyemediğini ancak zirai donun konut sektörünü etkilediğini kaydeden Özbey, "Bana göre, Malatya'nın 1 milyar lira ekonomik...