05 / 05 / 2024

Malatya Kanalboyu hizmete girdi mi

Malatya Kanalboyu hizmete girdi mi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nda sürdürülen değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Kanalboyundaki çalışmalar ramazan ayında tamamlanacak...

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

Emlak Katılım şube ağına Malatya'yı da ekledi!

Emlak Katılım, Kurban Bayramı’nın ardından şube açılışlarına kaldığı yerden devam ederek Malatya’daki şubesini de hizmete açtı.

Malatya Vefa Konağı hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Vefa Konağı'nı hizmete açtı.

Malatya Güney Kuşak Yolunun Kernek-Beydağı hattında sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolu projesinin Kernek-Beydağı hattını tamamlayarak hizmete açtı. 

Malatya'nın yeni stadı için 10 milyon TL harcandı!

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin süper ligdeki tek temsilcisi olan Evkur Yeni Malatya Spor, ligin ilk yarısını 22 puanla tamamladı. İnşaatında sorunların yaşandığı yeni stadyum, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin fedakâr çalışmalarıyla tamamlandı ve hizmete açıldı.

Malatya Doğanyol Kültür Merkezi 2018'de açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanyol ilçesinde hayata geçirdiği kültür merkezini 2018'de hizmete açacak.

Malatya Stadyumu ne zaman açılacak?

Temeli 2012 yılında atılan Malatya Stadyumu henüz hizmete açılmadı. Yeni stadın Bursaspor ile oynanacak maça yetişmeme gibi bir ihtimalin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Malatya Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi açıldı!

Malatya Beydağı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm evleri yanında inşa edilen Malatya Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi hizmete açıldı

Malatya Kanalboyu projesi tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Kanalboyu projesini tamamlıyor.

Erkenek Tüneli hizmete giriyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada Ermenek Tüneli'nin tamamlandığını ve hizmete gireceğini söyledi.

Malatya Kanal Boyu projesinde üst yapı çalışmaları başladı!

Malatya'da hayata geçirilen Kanalboyu projesinin ikinci etabında da çalışmalar başladı. Projenin Malatya'nın çehresini değiştirmesi planlanıyor.

Malatya Kanal Boyu ikinci etapta üst yapı çalışmaları başladı!

Geçtiğimiz yıl sonbaharda Kanalboyu’nda Anıt ile Stat arasındaki II. Etapta düzenleme çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi şimdi de üst yapı çalışmalarına başladı.

Malatya olimpik yüzme havuzunun inşaatı sürüyor!

Malatya’da yapımı devam eden uluslararası standartlara uygun olimpik yüzme havuzu hizmete gireceği günü bekliyor.

Malatya Kanalboyu hizmete girdi mi Haberi

Malatya Kanalboyu hizmete girdi mi


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nda sürdürülen değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Ramazan ayı içerisinde ince işleriyle birlikte tamamlanacak olan çalışmalar; 3 aşamalı projenin en önemli parçalarından biri. Büyükşehir Belediyesi projenin Kernek Meydanı ve Şelalesi ile Hürriyet Parkını daha önceden Malatyalıların hizmetine sunmuştu.

Altyapısı yenilenen Kanalboyunda 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar,3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı,3,5 metre genişliğinde yollar yapıldı. 124 adet dekoratif aydınlatma direğinin monte edildiği Kanalboyunda yeşillendirme çalışmaları da yapıldı. Caddeyi ikiye bölen kanalın içi ise seramik taşlarla kaplandı.


Proje çalışmaları sırasında sık sık incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların vazgeçilmez mekanı olan Kanalboyunun, Malatya’ya yakışır bir hale getirildiğini söyledi.

Malatyalıların, Kernek Meydanı ile Hürriyet Parkına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Çakır, “Turgut Özal Tabiat parkı da bu ilgiden...