10 / 05 / 2024

Malatya Kültürevi nerede

Malatya Kültürevi nerede

Malatya Kültürevi Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bir araya getirip geleneksel sokak kültürüne hayat vermek için kurulan Sanat Sokağı içerisinde yer alıyor

Nilüfer Gölyazı Kültürevi hizmete açıldı!

Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nin bir süredir bakım onarım çalışması yaptığı Gölyazı Kültürevi yenilenen şekliyle ziyaretçilerini ağırladı. Gölyazı Kültürevi’nde açılan mozaik sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Atatürk Kültür Merkezi 2019'da bitirilecek!

Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk bakanı olan Mehmet Ersoy, Numan Kurtulmuş'tan görevi devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nin 2019'da tamamlanacağını söyledi.

Malatya Doğanyol'a dev kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanyol'da hayata geçirdiği kültür merkezinin yüzde 50'sini tamamladı.

Malatya Büyükşehir'den yeni kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni bir kültür merkezi daha inşa ediyor.

Malatya Doğanşehir'e yeni kültür merkezi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir'e yeni bir kültür merkezi inşa edecek.

Malatya'ya yeni kültür merkezi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek Külliyesi altında bayan, engelli ve çocuklar için inşaatı devam eden kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını inceledi.

Malatya Doğanyol Kültür Merkezi 2018'de açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanyol ilçesinde hayata geçirdiği kültür merkezini 2018'de hizmete açacak.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilen Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Malatya Tohma'ya kültür merkezi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tohma'ya yeni bir kültür merkezi kazandırıyor...

Malatya Doğanyol'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir ilçelerde ve kırsal mahallelerde yapmış olduğu fiziki yatırımların yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği mekanlar da inşa ediyor.

Manisa Şehzeler kültürevi inşaatı sürüyor!

Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımına başlanan Adnan Menderes Mahallesi çok amaçlı salon ve Kazım Karabekir Mahallesi taziye ve kültürevi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nde inşaat sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde 2 dönümlük alan üzerine kurulan Kültür Merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da son sürat devam ediyor.

Malatya Kültürevi nerede Haberi

Malatya Kültürevi nerede


Malatya Büyükşehir Belediyesi, yakında hizmete sunmaya hazırladığı Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan birini Malatya Kültürevi olarak düzenliyor. Çalışmaları devam eden Kültürevi’nde, Malatya'nın geçmişteki yaşam tarzı, kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle hayat bulacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluş çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülen Malatya Kültürevi; Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulup, kabul edilen proje çerçevesinde oluşturuluyor.

Malatya Kültürevi Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bir araya getirip geleneksel sokak kültürüne hayat vermek için kurulan Sanat Sokağı içerisinde yer alıyor. Konakta, özellikle Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait çalışma hayatı, ev hayatı, gündelik hayat, alışkanlıklar, sofra kültürü gibi geçmişteki yaşam tarzı; kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle hayat bularak ziyaretçilere sunulacak.

Balmumu heykellerle de görselliğin oluşturulacağı Kültürevi Konağı için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Başkan Çakır: Müze...