15 / 05 / 2024

malatya Tarihi Kentler Birliği toplantı 2015

malatya Tarihi Kentler Birliği toplantı 2015

27’si büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da toplandı

Malatya'daki 24 adet gayrimenkul satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Malatya Battalgazi Belediyesi, Malatya ili, Battalgazi ilçesinde yer alan 24 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Malatya Battalgazi'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

TOKİ Malatya projesiyle 513 ucuz konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Malatya projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

TOKİ Malatya projesi için tarih belli oldu! O ilçeye yüzlerce ucuz konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya projesi için merakla beklenen tarihi açıkladı. TOKİ'nin Malatya projesinde 513 konut yer alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

TOKİ Malatya Pütürge başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Malatya Pütürge projesinde yer alan 91 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül!

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi. Projede 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

malatya Tarihi Kentler Birliği toplantı 2015 Haberi

malatya Tarihi Kentler Birliği toplantı 2015

27’si büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da toplandı.

15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Tarihi Kentler Birliği Malatya Buluşması’ programının açılışı, Ramada Altın Kayısı otelinde yapıldı.


Malatya Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde gerçekleştirilen yemekli açılış programına; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Özsoy, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökan, İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri ile 250 dolayında Tarihi Kentler Birliği üyesi katıldı.


Tarihi Kentler Birliği Malatya Buluşması’nın açılışı, protokol konuşmalarıyla başladı. İlk...