08 / 10 / 2024
fuzul

Malatya Tektut Camii yapımı

Malatya Tektut Camii yapımı

Malatya’nın Yeşiltepe Atatürk Mahallesinde bulunan ve eskisi yıkılarak yeniden yapılan Tektut Cami dualarla açıldı.

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi mecliste!

Malatya'da bulunan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Malatya TOKİ 89 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Doğanşehir İlçesi Karşıyaka Mahallesi 89 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Malatya 89 konut ihalesi 5 Temmuz'da!

Malatya İli, Doğanşehir İlçesi Karşıyaka Mahallesi 89 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Temmuz 2018 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Malatya Yeşilyurt TOKİ 383 konut ihalesi bugün!

Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mah. 1.Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 383 Adet Konut, 6 Adet Dükkan, 1 Adet Camii, 1 Adet Mahalle Odası ve Okuma Odası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Malatya Darende 142 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Darende İlçesi, Balaban Mahallesi 142 Adet Konut , 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Malatya TOKİ 141 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Darende İlçesi, Balaban Beldesi 141 Adet Konut , 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Malatya Mehmet Kavuk Camii imar planı değişikliği ertelendi!

Meclis gündemindeki Büyükşehir Belediye binası ile Malatya Park AVM arasındaki miting alanında Kavuk Ailesi’nin yaptıracağı Mehmet Kavuk Camii ile ilgili istenen imar plan değişikliği bir kez daha aynı nedenle ‘talebin, detaylı çalışma gerektirmesi’ nedeniyle ertelendi.

Malatya Tektut Camii açıldı!

Malatya’nın Yeşiltepe Atatürk Mahallesinde bulunan ve eskisi yıkılarak yeniden yapılan Tektut Cami dualarla açıldı.

Malatya Doğanşehir Merkez Camii önündeki yapılar yıkılıyor!

Malatya'nın en büyük camilerinden olan Merkez Cami’nin çevre düzenlemesi kapsamında Doğanşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Malatya Alacakapı Mahallesi Camii inşaatında son durum!

Vali Toprak, Battalgazi ilçesinde yeni yapılacak olan Alacakapı Mahallesi Camii inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı

Malatya Somuncu Baba Camii ve Külliyesin'de sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende ilçesinde Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Malatya Tektut Camii yapımı Haberi

Malatya Tektut Camii yapımı

1966 yılında tek katlı kerpiç bir bina olarak yapılan ve yaklaşık 50 yıl hizmet veren cami, hayırsever işadamı Hacı Ahmet Yaman tarafından yeniden yaptırıldı. Cami açılış kurdelesi AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin tarafından kesildi.


Caminin açılışında konuşan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin caminin yapımını üslenen işadamı Ahmet Yaman’a teşekkür ederek ,“Genç nesillerin camiye gelmelerini, camide verilen dini bilgilerin birinci ağızdan öğrenilmesi çok önemli” dedi.


İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz tarafından yapılan duanın ardından cami açılışı gerçekleştirildi ve ilk cuma namazı cemaat tarafından kılındı. Yeni açılan camide 800 kişi ibadet edebilecek. Caminin alt katında kadınlara yönelik Kur’an Kursu açılacağı belirtildi.


Cami açılış törenine Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkan...