05 / 08 / 2024

malatya teleferik planı

malatya teleferik planı

Şefik Şengün’ün başkanlık ettiği imar ağırlıklı gündemle yapılan meclis toplantısında MASKİ’nin alt yapı yatırımları için Çakır’a kredi yetkisi, MEGSAŞ’ın sermaye artırımı gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Malatya’nın deprem eylem planı masaya yatırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısı Malatya’nın deprem eylem planı, riskli ve zemini kötü binalar, çözüm yolları ve deprem anında toplanma alanları masaya yatırıldı.

Cudi Dağı'na teleferik müjdesi!

Şırnak'ta yüzde 62'ye yakın oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yarka bölge için yeni hedeflerini ve Cudi Dağı'na teleferik yapma planını duyurdu. 

Battalgazi'ye bütüncül dönüşüm planı!

Malatya’da yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarının yanlış planlandığını söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürkan, “Bütüncül planın entegrasyon şekilde olması lazım'' dedi.

Malatya Gündüzbey'e katlı otopark projesi!

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan toplantısında Gündüzbey Mahallesi’ne yapılacak katlı otopark için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan tadilatı raporu kabul edildi.

Malatya'nın 1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı kabul edildi!

İmar ağırlıklı konuların masaya yatırıldığı meclis toplantısında Malatya ili il bazında  1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı kabul edildi. 

Malatya'nın 1/1000 ölçekli çevre düzeni planı onaylandı!

Malatya-Elazığ-Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan 1/1000 ölçekli çevre düzeni planı onaylandı.

Malatya'nın 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak bir toplantı yapıldı.

Malatya Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının II. birleşimi bugün gerçekleşti, toplantıda Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanına yönelik hazırlatılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı görüşüldü.

Sultanbeyli Teleferik Hattı imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli İlçesi, Teleferik Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kartepe teleferik projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi'ne ait teleferik projesi için imar planı değişikliğiyle ilgili raporu oybirliğiyle onaylandı. İhale sürecine girilen teleferik projesinin tamamlanmasının ardından ziyaretçilerine seyir zevki yüksek bir teleferik yolculuğu sunacak.

malatya teleferik planı Haberi

malatya teleferik planı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı çalışmalarını yaptığı üçüncü oturumla tamamladı. Şefik Şengün’ün başkanlık ettiği imar ağırlıklı gündemle yapılan meclis toplantısında MASKİ’nin alt yapı yatırımları için Çakır’a kredi yetkisi, MEGSAŞ’ın sermaye artırımı gibi konular görüşülerek karara bağlandı.


Kent merkezine teleferik

Büyükşehir Belediyesinin kent merkezine yapacağı teleferik projesi istasyon alanı için imar plan değişikliği talebi komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.


Teleferik Hattı’nın, Çevreyolu Maliye (Vergi Dairesi Başkanlığı) binası yanından itibaren, Fuzuli Caddesi boyunca 1. İstasyon Kernek, 2. İstasyon Çamlık Bölgesi arasında kurulacağı, bu yıl 1. bölüm ihalesine çıkılacağı belirtildi.


Çakır’a kredi yetkisi

MASKİ’nin Zaviye, Hacıabdi, Şeyhbayram, Turgut Özal, Özalper, Fırat, Çöşnük mahalleleri ile Yazıhan Akyazı Mahallesi kanalizasyon hattı, İriağaç, Çavuş Mahalleleri içme suyu hattı yapım işlerine harcanmak üzere kredi kullanımı için Ahmet Çakır’a yetki verilmesi onaylandı.


Güneş...