02 / 05 / 2024

malatyadaki mezbahaneler

malatyadaki mezbahaneler

Malatya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık sektörünün önemli eksiklerinden biri olan mezbahana sorununa Malatya Büyükşehir Belediyesi neşter vuruyor. Her ilçeye bir mezbahane projesinin ilki Doğanşehir’de tamamlanarak, hizmete girdi.

Malatya Doğanşehir Mezbahanesi'nin inşaatı tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi yatırım ve hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Doğanşehir ilçesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında temeli atılarak inşaatına başlanan Mezbahane, tamamlanarak hizmet verme aşamasına getirildi.

Malatya'nın 11 ilçesine mezbahane inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "11 ilçemizin tamamını sağlık ve hijyen kurallarına uygun standartları yüksek mezbahanelere kavuşturacağız" dedi.

Malatya Doğanşehir'deki mezbahane binası tamamlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanşehir Savaklı mevkiinde AB Standartlarında yaptırılan mezbahane inşaatında çalışmalar son aşamaya getirildi.

Bülent Tüfenkci'den Malatyadaki depremzedelere müjde!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 yılında Malatya’da Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde yaşanan deprem sonucunda konutları hasar gören depremzedelere müjde verdi. 

Van Erciş'e 10 milyon TL'lik otogar inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı'nın yaptığı hizmetler kapsamında Erciş ilçesine Türkiye’nin sayılı otogarı, Başkale ve Özalp ilçelerine ise modern mezbahaneler yaptı.

Malatya Aslantepe'de dünyadaki ilk sarayın izleri sürülüyor!

Malatyadaki Aslantepe Ören Yerinde kalkolitik döneme tarihlenen ve "Dünyanın ilk sarayı" olarak bilinen kerpiç sarayı koruyan surun ve kuzeyindeki mahallelerin bulunduğu tahmin edilen bölgedeki kazılara ağırlık verildi

Malatya'da İnşaat, Yapı, Mobilya ve Dekorasyon fuarı açıldı!

Malatya Belediyesi Kültür Anoni Şirketi tarafından Mişmiş Park Fuar alanında, bu yıl birincisi düzenlenen İnşaat, Yapı, Mobilya ve Dekorasyon fuarı açıldı. Malatya Valisi Ulvi Saran, "Malatyadaki fuarlara yurt dışından katılımın sağlanmasını amaçlıyoruz"

malatyadaki mezbahaneler Haberi

malatyadaki mezbahaneler


Malatya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık sektörünün önemli eksiklerinden biri olan mezbahana sorununa Malatya Büyükşehir Belediyesi neşter vuruyor. Her ilçeye bir mezbahane projesinin ilki Doğanşehir’de tamamlanarak, hizmete girdi.

400 metrekarelik alan üzerine kurulan mezbahanede günlük 25 büyükbaş, 50 de küçükbaş hayvan standartlara uygun ortamda kesiliyor.  3 soğuk hava deposunun bulunduğu tesiste, kesimler veteriner hekim kontrolünde yapılıyor.

Başkan Çakır, incelemelerde bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve beraberindeki heyet ile birlikte hizmete giren mezbahanede incelemelerde bulunarak, tesis ile ilgili açıklamalar yaptılar.


Önemli bir eksiklik giderildi

Doğanşehir’in önemli bir eksiğinin giderildiğini belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Büyükşehir Belediyemiz Doğanşehir’de çok önemli hizmetlere ve projelere imza atıyor. Yeni mezbahanemiz Doğanşehir ilçemizin acil ihtiyaç duyduğu bir tesisti. Bu tesis sadece...