04 / 05 / 2024

Malezya Havayolları işçi mi çıkaracak

Malezya Havayolları işçi mi çıkaracak

Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı...

“İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışı kesinlikle gündeme gelecektir!”

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, iç hat uçuşlarda tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerektiğini ve artışın kesinlikle tekrar gündeme geleceğini ifade etti.

Artan yakıt fiyatları yüzünden Nijerya Havayolları yurt içi uçuşları durdurdu

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da faaliyet gösteren Nijerya Hava Yolları artan yakıt fiyatları gerekçesiyle bugünden itibaren tüm yurt içi uçuşları durdurdu.

Saifuddin Abdullah'tan Kanal İstanbul yorumu!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın açıklaması yapan Malezya Dışişleri Bakanı Dato' Sri Saifuddin Abdullah Kanal İstanbul projesi hakkında konuştu.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

Vekon'dan Malezya'ya lüks işçi kampı!

Vekon, son olarak bir dünya markası olan Petronas’ın Malezya’da temellerini attığı dev yatırımında görev alacak mühendisleri için yaşam alanı oluşturuyor. Vekon, 80 bin metrekarelik bir alanda 2 bin 500 mühendisin kalacağı lüks bir işçi kampı kuruyor.

Kadir Topbaş'tan Singapurlu iş adamlarına yatırım çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti. Topbaş görüşmelerde Singapurlu iş adamları ve sanayicileri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Bangladeş, Malezya’ya inşaat işçisi gönderecek!

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi. Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.

Türkiye'nin ulaştırmada beklediği dev ihaleler!

Yeni yıla yeni ulaştırma projeleri ve ihaleleriyle gireceğiz. 2016'da bir dizi mega ulaştırma projesi için start verilecek. Ayrıca karayolları, demiryolları, havayolları ve denizcilik sektörlerinde irili ufaklı birçok proje de hayata geçirilecek...

Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkaracak!

Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı...

Malezya Havayolları işçi mi çıkaracak Haberi

Malezya Havayolları işçi mi çıkaracak

Malezya Havayolları, çalışanlarının yaklaşık yüzde 25'iyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden havayolları şirketi, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı.


Şirketin 28 Ağustos'ta yayımlayacağı 2. çeyrek bilançosunda 1. çeyreğe göre daha büyük zarar açıklaması bekleniyor. Malezya Havayollarına ait bir uçak Mart'ta Hint Okyanusu’nda kaybolurken, şirkete ait bir diğer uçak ise 17 Temmuz'da Ukrayna sınırında...