30 / 04 / 2024

Malezyalı Khazanah

Malezyalı Khazanah

Khazanah Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nor Mohamed Yakcop ve Khazanah Genel Müdürü Azman Hj Mokhtar’ın iştirak ettiği açılışta konuşan Babacan, ofisin, iki ülke arasında çok önemli bir köprü vazifesi göreceğini dile getirdi...

Malezyalı Khazanah Acıbadem Sigortayı alıyor!

Abraaj Capital ve Mehmet Ali Aydınlar şirketin yüzde 90 hissesini Khazanah'a satıyor, Yapılan açıklamada, Abraaj Group’tan ve Aydınlar Ailesi’nden alınmak üzere Khazanah, Şirket’te toplam yüzde 90 oranında ortaklığa sahip olacak.

Sabiha Gökçen’deki dükkanlar kepenk indirdi!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletme hakkını elinde bulunduran Malezyalı şirket pandemi nedeniyle dükkanlara ihtarname gönderdi. İhtarname sonrası dükkanlar kepenk indirdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın iş yerlerinde kira tartışması!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde tutan Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet sunan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname gönderdi.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

Malezyalı şirket yatırım için Türkiye'de arazi arıyor!

Rafa kalkan 2 milyar dolarlık rafineri yatırımı tekrar gündeme geldi. Malezyalı şirket, yatırım için düğmeye bastı. Şİrket yatırım için 2 milyar dolar ayırdı.

2006 yılında TOKİ yabancılarla masada!

2006 yılında Toplu Konut İdaresi, yeni projeler ve açılımlar için yabancılarla masaya oturmuş. Malezyalı Encort ile masaya oturarak ortaklık kuran TOKİ, Körfez ülkelerinde ve Türkiye'de projeler yürütecekmiş.

OMV ve Exxon Karadeniz’e yatırım yapacak!

Malezyalı Petronas’tan sonra iki dünya devi daha Karadeniz’de petrol arayacak. Avusturyalı OMV Türkiye’ye gelmek için gün sayarken, ABD’li Exxon da Shell’in arama sonuçlarının belli olmasının ardından harekete geçecek.

Malezyalılar Sabiha Gökçen için onayı kaptı!

Rekabet Kurulu, Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ile LGM Havalimanı İşletmeleri AŞ'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Sabiha Gökçen'in Malezyalı şirkete devrine izin çıktı!

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerinin Malaysia Airport Holding tarafından devralınmasına izin verdi. Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Malezyalıların!

Malezya Havalimanları Holding, Sabiha Gökçen'de Limak'a ait yüzde 40 hisse için ön alım hakkını kullanmaya karar verdi. Malezyalılar Limak Holding'e 285 milyon euro ödeyerek Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 100'üne sahip olacak.

Sabiha Gökçen'in tamamı Malezyalıların oldu!

TAV, Limak Holding’in elindeki yüzde 40’lık hisse için geçen ay 285 milyon euroluk teklif yapmıştı. Ancak, yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan Malaysia Airports Holdings’den bu hakkı kullanacağını açıkladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı yüzde 100 Malezyalıların oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hisseleri için gerçekleşen yarış Malezyalıların lehine sonuçlandı. Sabiha Gökçen Havalimanı yüzde 100 Malezyalıların oldu.TAV yüzde 40'lık hisse için geçtiğimiz ay 285 milyon euroluk teklif yapmıştı.

Sabiha Gökçen'de yarış kızıştı!

15 Eylül’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yüzde 40 hissesini Limak Holding’ten satın almak için 364 milyon dolar teklif eden TAV Havalimanları Holding’e havalimanının Malezyalı ortağı rakip çıktı.

Malezyalı Khazanah Haberi

Malezyalı Khazanah


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Malezya Hükümeti’ne ait stratejik yatırım fonu Khazanah Nasional Berhad’ın Türkiye Bölge Ofisi açılışına katıldı.


Khazanah Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nor Mohamed Yakcop ve Khazanah Genel Müdürü Azman Hj Mokhtar’ın iştirak ettiği açılışta konuşan Babacan, ofisin, iki ülke arasında çok önemli bir köprü vazifesi göreceğini dile getirdi.


Portföyünde 40 milyar doların üzerinde yatırım bulunduran Malezyalı Khazanah’ın Türkiye’deki en büyük girişimi köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi oldu. Khazanah bünyesindeki UEM Group, Koç Holding ve Ülker Grubu ile birlikte köprü ve otoyolların özelleştirmesinde geçen yıl aralıkta 5.7 milyar dolarla en yüksek teklifi verdi. Ancak bu ihale Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Otoyol meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha büyük beklentimiz var” sözlerinin ardından iptal edilmişti.


Malezyalılar, ‘Khazanah Turkey Regional Office’ (Khazanah Türkiye Bölge...