28 / 04 / 2024

Malik değişiminde aidat borçları

Malik değişiminde aidat borçları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Malik değişiminde aidat-avans borçları" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konutta değerleme sisteminin değişmesi sektörü nasıl etkileyecek?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı son zamanlarda sık sık gündeme gelen konutta değerleme sistemiyle ilgili olarak "Değerlemeci seçiminde sistem tekrar değişti. Artık otomatik atama yerine değerleme firması seçimi yapılabilecek" şeklinde konuştu.

11 maddede malik değişimlerinde işlemler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'malik değişimlerinde işlemler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15 maddede site aidatlarında malik değişiminde sorumluluk!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site aidatlarında malik değişiminde sorumluluk" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Malik değişiminde aidat-avans borçları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Malik değişiminde aidat-avans borçları" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Emlak değeri ile aidat ilişkisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Emlak değeri ile aidat ilişkisi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Büyük İstanbul Otogarı'nın ismi değişti!

Büyük İstanbul Otogarı'nın ismi, darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin hatırasına "İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı" olarak değiştirildi.

Malik değişikliği nedeniyle tahliye!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Bu haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, malik değişikliği nedeniyle tahliye olur mu?

İstanbul'un hızlı değişiminde inşaatın katkısı büyük!

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi, inşaat şirketlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zirvede İstanbul’un dünya kentleri arasındaki yükselişi ve Türkiye’nin marka potansiyeli yüksek şehirleri konuşuldu.

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolu plan değişikliği onaylandı!

Kuzey Marmara Otoyolu Formula Bağlantı Yolu Revizyonu Projesine ilişkin 1/5000-1/1000 ölçekli plan değişikliği teklifi, İBB Meclisi tarafından 17 Nisan 2015 tarihli 5. birleşiminde oybirliği ile kabul edildi...

Kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında bu sözleşmesinin yapılması, gayrimenkul hakkında tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiradaki evin satışını yapabiliyor. Peki, kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur? Kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı?

Tapu sicilinde değişiklik ne demektir?

Malik veya hak sahibinin talebi doğrultusunda tapu sicilinde değişiklik yapılabilir. Tapu sicilinde değişiklik ne demektir, ayrıntıları...

Malik değişiminde aidat borçları Haberi

Malik değişiminde aidat borçları

KMK’nın üçüncü bölümü “ Kat Maliklerinin ve Kat irtifak Sahiplerinin Hakları” başlığı altında bir düzenlemeye yer vermiştir.


Burada, önemli bir konu “ malik değişimi durumunda aidat ve avans borçlarının durumudur.”. 

Kat malikinin kanunun 20. Maddesinden doğan yükümlülüklerine aykırı olarak avans ve aidat borçlarını ödemeden bağımsız bölümü satması halinde yeni malikin eski malikin borçlarından sorumlu tutulamayacağı yönündeki kararlar yerleşik içtihat haline gelmiştir.


Bu ictihatlar dolayısı ile site yönetimleri, malik değişimlerinde avans ve aidat borçlarını bir şekilde kapatmak yoluna gitmelidir. Olay hukuki takibe kalırsa aşağıda belirtilecek süreçler mevzuatsal zorluklar dolayısı ile sürümceme de kalacaktır.


Bu sebeple site yönetimleri malik değişimlerinde , yeni malikçe ilgili birime kayıt yaptırılırken, varsa eski borçu listelemeli ve yeni malikten “borcun ödenmesinin kim tarafından yapılacağı?” sorusuna cevap almaya çalışmalıdır. Bu çabanın...