03 / 05 / 2024

maliye bakanlığı tebliği

maliye bakanlığı tebliği

429 sıra no'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 10 Ekim 2013 Perşembe günü (bugün) 28791 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğde, Maliye Bakanlığının yetkisine istinaden düzenlemelere yer veriliyor...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği!

15 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28678 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahada! Gayrimenkul sahipleri denetleniyor! Kira gelirini beyan etmeyen yandı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul sahiplerini denetim altına aldı. Bakanlık,  kira geliri elde edip de bunu beyan etmeyenleri tespit etmek için sıkı denetim başlattı.

Altın için yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ile ilgili yeni bir hamle geldi. Bakanlık Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis ettiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Ahmet Uğur kimdir? Maliye Bakanlığında ne iş yaptı? Hangi şirketin yönetim kurulu başkanı oldu?

Ahmet Uğur hangi üniversiteden mezun oldu? Maliye Bakanlığında hangi pozisyonlarda çalıştı? Şu an hangi şirkette görev alıyor? İşte Ahmet Uğur ile ilgili merak edilen her şey...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Bakan Nebati açıkladı! Hazine ve Maliye Bakanlığı 3220 memur alacak! İşte şartlar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine memur alımı yapılacak. İşte istenilen şartlar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı yapacak! Uzman Yardımcı olmak için istenen başvuru detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu. Personel alımlarıyla ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, iş yerlerinde kredi kartı okuyucusu bulundurması için düzenleme getirmeyi öngörüyor

maliye bakanlığı tebliği Haberi

maliye bakanlığı tebliği

TEBLİĞ


Maliye Bakanlığından:


VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ SIRA NO:429


1. Giriş ve Kapsam


Vergi kanunları gereği iade hakkı doğuran işlemler nedeniyle nakden veya mahsuben talep edilecek iadelerin başvurularına ilişkin olarak 10/1/1961 tarihli ve 10703 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 120 nci maddesi ve diğer vergi kanunlarının Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.


2. İade Talep Dilekçelerinin Standart Hale Getirilmesine İlişkin Esaslar


Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, iade hakkı doğuran işlemler nedeniyle nakden veya mahsuben yapılacak iade talepleri, Başkanlığımız internet vergi dairesi üzerinden elektronik ortamda, bu Tebliğ ekindeki standart dilekçeler kullanılmak suretiyle yapılır.


İade talep dilekçeleri, internet vergi dairesi şifresi kullanılmak suretiyle mükellefler veya mükelleflerce yetkilendirilecek 1/6/1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali...