04 / 05 / 2024

maliye ev sahibi

maliye ev sahibi

Aldığınız kiranın vergisini de son kuruşuna kadar ödediniz. 2 yıl sonra ise evinizi sattınız. (Evi sattım. Artık Maliye ile hiç işim kalmadı) diye düşünmeyin.

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira artış ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi. 

Kira ödeyip ev sahibi olunabilecek! Yüzde 0,69 faizli kredi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir kredi kampanyası başlattı. Yüzde 0,69 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Düşük faizli ev kredisi başvuru şartları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

İngiltere'de ilk kez ev sahibi olacaklara müjde!

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak yaptığı açıklamada konut sektörünün de desteklenmesi için ilk kez ev sahibi olacaklar için yüzde 5 depozito karşılığında konut kredisi ile ev sahibi olabilmenin mümkün olacağını söyledi.

Dar gelirli tarihin en düşük faiz oranıyla ev sahibi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finasman altyapısını tamamladık. 20 yıl vadeyle ve bugüne kadar Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacaklar." dedi...

Dar gelirli ev sahibi olacak!

Dar gelirlinin ev sahibi olması için yeni bir adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye ve TOKİ harekete geçti. Sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlayıcı mevzuat düzenlemeleri yapılacak.

367 bin ev sahibi Maliye’ye yakalandı!

Geçen yıl düşük kira geliri beyan eden veya herhangi bir bildirimde bulunmayan 367 bin ev sahibi Maliye’nin yeni uyguladığı sistemle yakayı ele verdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

maliye ev sahibi Haberi

maliye ev sahibi

 

Gelir İdaresi, kiradaki evini satanları, aradan 3-4 yıl geçse dahi kira vergisi için sorgulamaya aldı.

Edinilen bilgiye göre, Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezinde gayrimenkul sermaye iratları konusunda özel program
oluşturuldu. Bu program ile de kira geliri elde edenlere yönelik sıkı bir takibata geçildi.

Bu program ile yıllar önce kiradaki mülkünden elde ettiği gelir için düzenli beyanname veren ve vergi ödeyenlerden, daha sonra bu mülkünü satanlar da izlemeye alındı. Vergi daireleri de, vatandaşların kapısını "Artık niye kira vergisi vermiyorsun?" diyerek çalmaya başladı. Söz konusu sorgulama için ikamet ettiği il dışında gayrimenkulü bulunan eski ev sahiplerine bile gidildi.

Örneğin 2000 yılında...