12 / 05 / 2024

maliye inşaat sektörü

maliye inşaat sektörü

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

İnşaat sektörü vergi indiriminden yararlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirleri kapsamında vergi süreçlerinde mücbir sebep halinden yararlanacak sektörler ve mükellef gruplarını açıkladı. Peki inşaat sektörü vergi indiriminden yararlanabilecek mi? İşte vergi indiriminden yararlanacak sektörler...

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

Berat Albayrak inşaat sektörü temsilcileriyle buluştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, inşaat sektörünün çatı kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi...

İnşaat sektörüne yeni KDV indirimi geldi!

Maliye Bakanlığı, yayımladığı tebliğ ile inşaat sektöründe yeni KDV indirimine gitti. Konut inşaatlarında kullanılan kombi, cam balkon, duş teknesi, duşakabin, küvet, mutfak dolabı, evye, batarya, duş başlığı, panel radyatör gibi ürünlerden yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV alınacak.

İnşaat sektörüne yeni düzenlemeler geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyen mükellefleri ve inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemenin hazır olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün beklediği mevzuat sadeleştirmesi tamamlandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Aralık'ta hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki gri alanlar ortadan kalkacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

Vergide sadeleşme inşaat sektörünün önünü açacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

Mehmet Şimşek'ten inşaat sektörüne müjde!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmaları hakkında müjde verdi.

İnşaat sektörüne gri alan müjdesi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörüne ilişkin mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek düzenlemenin aralık ayında başlayacağını söyledi.

maliye inşaat sektörü Haberi

maliye inşaat sektörü

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldığı 'Maliye’den inşaat şirketlerine şok' başlıklı yazısına şu ifadeleri kullanarak başladı:

"Yıl sonuna yaklaştığımız bu günlerde vergi kamuoyunun gündemi oldukça yoğun. Yeni yılda uygulanacak vergi ve  harç tutarlarında yapılan artışlar, asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve buna paralel olarak ücret gelirlerinin asgari ücrete isabet eden kısmının gelir vergisi ve damga vergisinden istisna edilmesi, dövize endeksli mevduat hesabı, vergili - vergisiz yeniden değerleme, enflasyon muhasebesi, kar payı stopajının yüzde 15’den yüzde 10’a düşürülmesi, KDV ile ilgili yeni çalışmalar vb. İnanın, biz yazarken veya bu değişiklikleri izlerken yoruluyoruz, bir de bunun uygulama tarafı var."

Peki Maliye'nin inşaat şirketlerini...