07 / 05 / 2024

Maliye sermayeleri

Maliye sermayeleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Borsada işlem gören sermaye şirketleri, halka açıklık oranına göre nakdi sermaye artırımları üzerinden hesaplanacak tutarın tamamına kadarını kurumlar vergisi matrahından indirebilecek" dedi.

Maliye'den eksik tapu harcı ödeyene ceza!

Son 5 yıldaki emlak satışını araştıran Maliye, eksik tapu harcı ödedikleri tespit edilenleri vergi dairelerine davet etti. Yeniden hesaplanan harçlar, 5 yıllık gecikme cezası ile tahsil ediliyor..

Maliye Bakanlığı 1 milyon TL'nin üzerinde vergi borcu olanları açıkladı!

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükellefleri açıkladı. Devlete toplam 14 bin 247 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor

Maliye: Hilmi Başaran ve İmar Bankası, 1 numaralı vergi yüzsüzü!

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükelleflerini açıkladı. Vergi yüzsüzleri listesinin ilk sırasında İmar Bankası Eski Genel Müdürü Hilmi Başaran yer aldı. Listede 14 bin 247 kişi ve kuruluş bulunuyor.

Maliye Bakanlığı yabancı yatırımcının önünü açacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların önünü daha da açmak istediklerini belirterek, "Gelir İdaresi Başkanlığı ile Vergi Denetim Kurulundaki bürokratlarımız, YASED üyeleriyle bir araya gelecek..

Maliye 'Evi hangi parayla aldığını ispatla' diyebilecek!

Vergi Usul Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, yıllık 50 bin lira gelir beyan ettiği halde 250 bin liralık ev alan kişiye Maliye, “Evi hangi parayla aldığını ispatla” diyebilecek.

Maliye Bakanlığı'na yeni bina yapılacak!

Maliye Bakanlığı, "Yapılacak yeni hizmet binası bakanlığımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanmıştır. Bakanlığımız ve TOKİ arasında 29 Mart 2012 tarihli Protokol düzenlenmiştir" açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanlığı'nın eski binası yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek!

Maliye Bakanlığı hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği, güçlendirme maliyetinin yeniden yapım maliyetinden yüksek olması sebebiyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Maliye Bakanlığı, Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak!

Maliye Bakanlığı gayrimenkulleri takip etmek için Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak. Sistemde hem kurum içi bilgiler hem de kurum dışı bilgiler toplanarak çapraz kontroller yapılacak.

Ödenekte aslan payı Maliye Hazine ve Milli Eğitim'in!

Bütçe ödenek teklif tavanı en yüksek kamu idaresi 110,2 milyar lira ile Maliye Bakanlığı olurken, Hazine Müsteşarlığı 68,4 milyar lira ile ikinci, Milli Eğitim Bakanlığı 62 milyar lira ile üçüncü sırada yer aldı

Ödenekte aslan payı Maliye Hazine ve Milli Eğitim'in!

Bütçe ödenek teklif tavanı en yüksek kamu idaresi 110,2 milyar lira ile Maliye Bakanlığı olurken, Hazine Müsteşarlığı 68,4 milyar lira ile ikinci, Milli Eğitim Bakanlığı 62 milyar lira ile üçüncü sırada yer aldı.

Enerji yatırımları Maliye'ye yaradı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) enerji piyasasında dağıttığı lisanslar, Maliye Bakanlığına gelir olarak döndü. EPDK, geçen yıl beklentileri yüzde 42 aşarak net 195 milyon 767 bin 758 liralık gelire ulaştı.

Maliye Bakanlığı, 1 yılda 1 milyon borç mektubu gönderdi!

Maliye Bakanlığı, bu yıl vatandaşa vergi borcunu, yükümlülüğünü anımsatan yaklaşık bir milyon mektup gönderdi. Borcu olmayana da mektup gidince Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olaya el koydu...

10 bin ev sahibine maliye şoku!

Maliye, 2009 - 2012 arası 10 ve üzeri gayrimenkul satışı gerçekleştiren 10 bine yakın kişi tespit etti. Bu konut satışlarında kayıtdışı yapılanlarda 1 milyar lira vergi kaybı bulundu. Verginin tümü tahsil edilecek...

Maliye sermayeleri Haberi

Maliye sermayeleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Borsada işlem gören sermaye şirketleri, halka açıklık oranına göre nakdi sermaye artırımları üzerinden hesaplanacak tutarın tamamına kadarını kurumlar vergisi matrahından indirebilecek" dedi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, payları Borsada işlem gören halka açık sermaye şirketlerinin, halka açıklık oranına göre nakdi sermaye artırımları üzerinden hesaplanacak tutarın tamamına kadarını kurumlar vergisi matrahından indirebileceğini bildirdi.


Mart ayında yasalaşan düzenlemeyle öz kaynakla finansman sağlayan şirketlere önemli bir vergi avantajı getirdiklerini hatırlatan Şimşek, bu konudaki ikinci adımı attıklarını ifade etti. Şirket faaliyetlerinin öz kaynakla finansmanının teşvik edilmesini sağlayacak taslağın, Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunulduğunu anlatan Şimşek, söz konusu kararın uygulanmaya başlamasıyla finansal istikrar açısından çok önemli bir adımın atılacağını bildirdi.


Kararda, reel sektörün öz sermaye ile finansman modeline geçişini sağlayacak düzenlemelere yer verildiğini belirten Şimşek,...