18 / 05 / 2024

maliyenin tahsil edemediği vergi tutarı ne kadar

maliyenin tahsil edemediği vergi tutarı ne kadar

Maliye Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2014 yılı Ocak-Nisan döneminde vergi tahukkuku 180 milyar 659 milyon 195 bin lira olurken, vergi tahsilatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artış gösterdi...

İcra takibine alınan borç miktarı 53,5 milyar liraya kadar yükseldi! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 1,1 milyar lira daha yükselerek 53,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Emekli maaşı almak için bakın neler yaptılar! Duyanın ağzı açık kalacak!

Emekli maaşı almak amacıyla 4 bini aşkın kişi, sahte boşanma yoluna gitti. Denetimlerden sonra kâğıt üzerinde boşananların maaşları kesildi. Tüm ödemeler ise tahsil edilmeye başlandı.

Meral Akşener'den çiftçilere müjde: Ödeyemediğiniz kredileri dert etmeyin!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Karapınar'da bir vatandaşın endişesini dinledi. Kredilerin tahsil edileceği algısından dolayı insanların endişeli olduğunu belirten vatandaşa, Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan kredilerin yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Otomobil alımı düştü tercih iki tekerlek oldu! Kimsenin tahmin edemediği rakamlara ulaştı!

Otomobilde düşen alım gücü, kura ve vergiye endeksli fiyatlar ve artan enflasyon hem ikinci ele hem de motosiklete olan talebi yükseltti.

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Yüksek enflasyon her geçen gün vatandaşın alım gücünü zorluyor. Alım gücünün eski yıllara oranla azalması nedeniyle ticaret hayatında da işler durma noktasına gelirken, KOBİ’ler de alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyor. Vadeler altı aya kadar uzadı.

Yargıtay açıklama yapmıştı ancak kiracıların yüreklerine su serpecek müjde geldi

Yargıtay'ın yüzde 25'in üzerindeki kira artışlarında kiracının fazla ödediği bedeli söz konusu evden taşınsa bile tahsil edebileceği yönünde bir kararı olduğu haberi büyük bir yankı uyandırmıştı. Yargıtay'ın böyle bir kararı var mı yok mu tartışmasında yeni gelişme...

Devlet alacaklarında gecikme faizi artırıldı! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammının oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 2,5 olarak belirlendi. İşte detaylar...

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

maliyenin tahsil edemediği vergi tutarı ne kadar Haberi

maliyenin tahsil edemediği vergi tutarı ne kadar

Maliyenin tahsil edemediği vergi tutarı 2014 yılının ilk 4 ayında 69,7 milyar lira olarak belirlendi.


AA muhabirinin, Maliye Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2014 yılı Ocak-Nisan döneminde vergi tahukkuku 180 milyar 659 milyon 195 bin lira olurken, vergi tahsilatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artışla 110 milyar 952 milyon 603 bin lira düzeyinde gerçekleşti.


Bu dönemde tahakkuk eden vergi gelirlerinin yüzde 61,47'si tahsil edilebildi. Tahsil edilemeyen vergi tutarı ise 69 milyar 706 milyon 592 bin lira oldu.


Verginin yarısı İstanbul'dan toplandı


Yılın ilk 4 ayında yaklaşık 110,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşen toplam vergi gelirlerinin yüzde 45,82'si İstanbul'dan toplandı.


Ocak-Nisan döneminde İstanbul'da tahakkuk eden vergi miktarı 76 milyar 139 milyon 337 bin lira olarak belirlenirken, bu miktarın 50 milyar 841 milyon 499 bin...