02 / 05 / 2024

Meral Akşener'den çiftçilere müjde: Ödeyemediğiniz kredileri dert etmeyin!

Meral Akşener'den çiftçilere müjde: Ödeyemediğiniz kredileri dert etmeyin!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Karapınar'da bir vatandaşın endişesini dinledi. Kredilerin tahsil edileceği algısından dolayı insanların endişeli olduğunu belirten vatandaşa, Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan kredilerin yeniden yapılandırılacağını söyledi.



İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya'nın Karapınar ilçesindeki Ortaoba Mahallesi'ni ziyaret ettiği bir konuşmada, vatandaşların bankalardan çektiği kredilerin mevcut yönetimden sonra birden tahsil edileceği algısının yaratılmak istendiğine dair bir soruya cevap verdi. Akşener, halka hitaben, esnafın, çiftçinin ve köylünün ekonomiyi ve şehirleri besleyen unsurlar olduğunu belirterek, bu kesimlerin rahat yaşaması ve üretmesi için teşviklerin yanı sıra, ödeyemediği kredilerin de yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Akşener, şunları söyledi:

“TARIM TÜRKİYE İÇİN DE DÜNYA İÇİN DE BEKA SORUNU”

Karar'da yer alan habere göre; Meral Akşener, Konya'nın Karapınar ilçesi Ortaoba Mahallesi'nde yaptığı konuşmada tarımın Türkiye ve dünya için bir beka sorunu olduğunu vurguladı. Akşener, köylülerin tarım yapabilmesi ve rahat yaşayabilmesi için tarım politikalarını düzelteceklerini belirterek, AHİ Kanalı'nı onaracaklarını ve sulu tarımı doğru dürüst yapacaklarını söyledi. Ayrıca, köy okullarını açacaklarını ve 100 bin öğretmeni bir ay içerisinde tayin edeceklerini ifade etti. Akşener, çobanların sigorta primlerini devlet olarak ödeyeceklerini ve köye taşınan genç çiftlerin tarımla uğraşıyorlarsa Bağ-Kur ve sigorta primlerini de yine devlet olarak ödeyeceklerini sözlerine ekledi.


Geri Dön