28 / 04 / 2024

Meral Akşener'den kira stopajı açıklaması!

Meral Akşener'den kira stopajı açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada, "İktidarda olsak esnafımızı zorlayan elektrik faturası, kira stopajı ve sigorta primlerini, Mart 2020'den başlayarak 2021 sonuna kadar yüzde 25 düşürürdük" dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anadolu'yu gezdiklerini ve kötü bir tabloyla karşılaştıklarını dile getiren Akşener,  "İktidarda olsak çalışan başına 10 bin lira işletme sermayesi desteği verirdik. SGK ve vergi borçlarıyla birlikte, 2020 yılına ait tüm borçları en az 5 yıl vadeyle yeniden yapılandırırdık. Bütçeden yapılacak doğrudan destek ödemelerinin yanı sıra, kredi borcunu geri ödemekte zorlanan esnafa, en az bir yıl ödemesiz yeni kredi imkanı tanırdık. Esnafımızı zorlayan elektrik faturası, kira stopajı ve sigorta primlerini, Mart 2020'den başlayarak 2021 sonuna kadar yüzde 25 düşürürdük. Yardım süsü verilen kredilerin ödemelerini de vakit kaybetmeden uzun vadeli olarak yeniden yapılandırırdık. Türkiye'nin bunları yapabilecek gücü de imkanı da var. Yeter ki rant çeşmesinin suyu kesilsin. Saray ve müteahhitleri konforlarından biraz fedakarlık etseler yeter." dedi.

Akşener, "İYİ Parti iktidarında "bezirgan saltanatının biteceğini, zenginliğin asıl sahibinin millet olacağını" iddia etti.

"Eşi dostu zengin etmeye programlanmış zihinlerin devri artık bitti." diyen Akşener, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin bu ülkeye vereceği hiçbir şey olmadığını herkesin gördüğünü, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi durumunda milletin zengin, mutlu ve huzurlu olacağını kaydetti.

Öte yandan İYİ Partinin 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan tartışmalardan dolayı muhalif oldukları söylenen bazı milletvekillerin geçen hafta olduğu gibi bu hafta da grup toplantısına katılmamaları dikkati çekti.

 

İş yeri kira stopajı yüzde 20'den 10'a indi!


Geri Dön