02 / 10 / 2024

Meral Akşener kira stopajı

Meral Akşener kira stopajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada, "İktidarda olsak esnafımızı zorlayan elektrik faturası, kira stopajı ve sigorta primlerini, Mart 2020'den başlayarak 2021 sonuna kadar yüzde 25 düşürürdük" dedi.

Konut piyasasındaki yeni düzenlemeyle şişirilmiş kiraların önü kesilecek!

Kira kontratlarındaki teni sistemi değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Kira fiyatları temmuz ayından bu yana yüzde 20 yükseliş yaşadı. Bu yöntem hem kira fiyatlarını indirecektir hem de kayıt dışı ekonomiyle mücadele edecektir” dedi.

Ev sahipleri denetim altında! Kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapabileceğini açıklamasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam'dan değerlendirme geldi. 

ATEM Başkanı Akçam: Enflasyon düşerken kiralar yükseliyor!

TÜFE oranında bir önceki aya göre düşüş beklenirken yükseliş göstermesini Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Kira artış oranlarında yükseliş de devam edecektir” dedi. 

ATEM Başkanı Akçam'dan fahiş kiralara çözüm önerisi! Taban ve tavan uygulamasına geçilsin!

Kira fiyatlarındaki artışın devam edeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kira fiyatlarında taban ve tavan düzenlemesine geçilmesi ile sorunun çözülebileceğini söyledi.

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara'nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

Yaptığı açıklamada başkent Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu dile getiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'nın en ucuz semtlerini açıkladı.

Üniversitelerde ikinci öğretim programları kapatıldı: Kira fiyatları etkilenebilir

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından alınan kararlar devlet üniversitelerdeki ikinci öğretim programları kapatıldı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ikinci öğretim programlarının kapatılmasıyla bu şehirlerdeki kira fiyatlarının da etkileneceğini söyledi. 

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

Konut sektörü temsilcileri 'bunu yapmazsak herkes için çok geç olabilir' dedi: 2 yıl boyunca kira artışları durdurulsun!

Ankara Tüm Emlakçılar Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut ve kira bedelleri ile ilgili konuştu ve fahiş fiyatlara karşı önerilerini sıraladı. İşte o açıklama...

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

ATEM Başkanı Akçam: Kirada stopajın artması kira fiyatlarını da artırır!

Kira gelirlerinden yüzde 20 stopaj kesilmesi ve birden fazla evi olandan daha fazla vergi alınması planlanırken son dakika maddelerin taslaktan çıkarıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili ATEM Başkanı'ndan önemli açıklamalar geldi. 

Depremzedelere kira yardımı kesilmedi!

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, depremzedelere verilen kira yardımının kesilmediğini, evini teslim almayanların kira yardımı almaya devam edeceklerini duyurdu.

AK Parti Milletvekili Altınsoy'dan kira fiyatlarına ilişkin açıklama: Kira artışları sınırlanabilir!

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, enflasyondaki düşüşün kira artışlarını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Meral Akşener kira stopajı Haberi

Meral Akşener kira stopajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anadolu'yu gezdiklerini ve kötü bir tabloyla karşılaştıklarını dile getiren Akşener,  "İktidarda olsak çalışan başına 10 bin lira işletme sermayesi desteği verirdik. SGK ve vergi borçlarıyla birlikte, 2020 yılına ait tüm borçları en az 5 yıl vadeyle yeniden yapılandırırdık. Bütçeden yapılacak doğrudan destek ödemelerinin yanı sıra, kredi borcunu geri ödemekte zorlanan esnafa, en az bir yıl ödemesiz yeni kredi imkanı tanırdık. Esnafımızı zorlayan elektrik faturası, kira stopajı ve sigorta primlerini, Mart 2020'den başlayarak 2021 sonuna kadar yüzde 25 düşürürdük. Yardım süsü verilen kredilerin ödemelerini de vakit kaybetmeden uzun vadeli olarak yeniden yapılandırırdık. Türkiye'nin bunları yapabilecek gücü de imkanı da var. Yeter ki...