07 / 05 / 2024

Maltepe bina çökmesi

Maltepe bina çökmesi

Maltepe’de gerçekleştirilen kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle, 7 katlı başka bir binanın ana giriş kısmı çöktü. Binada mahsur kalan yaklaşık 40 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Maltepe'de, kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılarak yeniden inşa edilen binanın temelinde toprak kayması yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu esnada yan taraftaki binanın bahçe duvarı da çökünce, tedbir amaçlı 5 katlı binada kalanlar boşaltıldı.

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ali Arıcı tarafından kuruldu.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

Özkan Bina İnşa Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkan Bina İnşa Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Selahattin Özkan tarafından kuruldu.

Maltepe'de 53.4 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi, İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Altay Çeşme Mahallesi'nde yer alan natamam binayı 53 milyon 465 bin 247 TL'ye satıyor...

Sırıus Bina Çözümleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sırıus Bina Çözümleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Coşun ve Şükran Tuğsavul tarafından kuruldu.

Şişli'de balkonu çöken bina tahliye edildi!

Şişli'de 5 katlı binanın 3'üncü kattaki balkonu çöktü. Bina balkonun çökmesi sonucunda tahliye edildi.

Maltepe'de kolonlarında çatlak oluşan bina boşaltıldı! 

Maltepe'de kolonlarında çatlak oluşan bina belediye ekipleri tarafından tahliye edilerek mühürlendi. Binadan alınacak numune ile yapılacak ölçüm sonrası binanın güçlendirilmesi ve yıkımına karar verilecek. 

Bina ve Site Yönetimi Destek Hizmet Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bina ve Site Yönetimi Destek Hizmet Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Turan ve Sultan Murat Eyüboğlu ortaklığıyla kuruldu.

İmar affı için dikkat çeken uyarı!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bina çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından inşaat uzmanları, "imar affı" uygulamasıyla ilgili uyardı.

Pakistan'da bina çöktü! 2 ölü, 3 yaralı!

Pakistan'da 3 ailenin yaşadığı bina çöktü. Binanın çökmesi sonucu 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 3 kişi de kurtarıldı.

Maltepe bina çökmesi Haberi

Maltepe bina çökmesi

Olay, Maltepe Atatürk Caddesi, Dostum Sokak’ta saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, müteahhit firma tarafından 1 hafta önce inşaat için kazı çalışması başlatıldı. Bugün devam eden kazı çalışması sırasında ise henüz bilinmeyen bir nedenle yaşanan toprak kayması sırasında, yan tarafta bulunan binanın ana girişinde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle 5 katı ikamet olarak kullanılan 7 katlı binanın elektrikleri kesildi. Yaşanan sarsıntı sonrası giriş kısmı çöken binada bulunan yaklaşık 40 kişi ise dairelerinde mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.


TELAŞ… PANİK…


Mahsur kalan bina sakinleri üçüncü katın terasına güvenli bir şekilde indi. Daha sonra itfaiye merpenine bağlı sepet aracılığıyla mahsur kalan kişiler kurtarıldı.


Kurtarma çalışmaları sırasında bazı bina sakinleri sinir krizleri geçirdi. Kimi bina sakinleri...