02 / 05 / 2024

mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi

mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi

Mamak Kartaltepe Mahallesi Okullar Caddesi'nde, Mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi. Cami cemevi inşaatı, Hacı Bektaş Veli türbesinin Selçuklu mimarisi ile modifîye edilmesiyle yapılacak...

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Kayseri'de 5 cami tapusu ve 4 villa arsası takası!

Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait 5 caminin tapusuna karşılık Yamula Barajı'na nazır 100 bin metrekarelik 4 villa arsası verecek...

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.

Mamak'ta 7 bin 21 iskan 6 bin 401 ruhsat verildi!

Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımların atıldığı Mamak’ta ev ve iş yeri sahiplerinin yüzü gülecek adımlar atılıyor.

Sancaktepe'deki hazine arazisinin imar planı değişti!

İstanbul'un Sancaktepe ilçesi Samandıra bölgesinde bulunan  Jandarma’ya tahsisli hazine arazisinin imar planı değiştirildi. Araziye cami, park ve zemin altı otopark yapılacağı iddia edildi.

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Cami, okul ve yurt yaptıran KDV ödemeyecek!

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

Cami Planlama ve Tasarımı Projesi değerlendirildi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi Haberi

mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi
Ankara Mamak'ta Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma törenine katılan Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Aleviliğin kanunların himayesine alınması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten bir şeyler söylemesini istedi. Çelik, Doğan'ın bu isteğine karşılık, "Bu meseleleri çözmek siyaset arenasının işi değil. Gönül işi gönül. Gönülleri birbirimize açmamız, birbirimizi sevmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Mamak Kartaltepe Mahallesi Okullar Caddesi'nde, Mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Urfa Milletvekili Abdulkerim Gök, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat,...