06 / 05 / 2024

Mamak cami

Mamak cami

Ankara Mamak’ta Selçuklu Mimarisi'yle 4 yeni camii inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu Mimarisi ile yapılacak. Ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz''dedi.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

Mamak Çağlayan Camii'de Selçuklu mimarisi örnek alındı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Çağlayan Mahalle Cami inşaatını inceleyerek, yetkililerden son durum ile ilgili bilgi aldı

TOKİ Mamak altyapı ve çevre düzenleme ihalesi bugün!

TOKİ'nin Ankara Mamak İlçesi 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami altyapı ve çevre düzenleme ihalesi bugün.

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası düzenleme ihalesi 4 Nisan'da!

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami, 1 Adet Şadırvan, 2 Adet Tribün, 1 Adet Protokol Tribün ihalesi 4 Nisan'da yapılacak.

Mamak Başak Merkez Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül hayata geçirilen Başak Merkez Cami inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

Mamak'taki cami-cemevi projesinin yerine hastane yapılacak!

FETÖ'nün projelerinden olan ve Aleviler'in yoğun olarak yaşadığı Ankara Mamak'ta, inşaatına başlanan "Cami-Cemevi" projesinin olduğu alana, 15 Temmuz'dan sonra devlet ta rafından el konuldu.

Mamak Kutludüğün Yazı Mevkii Cami'nin temeli atıldı!

Mamak Belediyesi, Mamak Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımına başlanan Kutludüğün Yazı Mevkii Caminin temeli dualarla atıldı.

TOKİ Mamak 2. Etap ihalesi bugün!

TOKİ Ankara Mamak 2. Etap 1312 adet konut, otopark binaları ve Etimesgut Yapracık 1 Adet 2.500 Kişilik Cami, 5 adet büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal inşaatı işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Ankara Mamak'a 4 yeni cami inşa edilecek!

Ankara Mamak’ta Selçuklu Mimarisi'yle 4 yeni camii inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu Mimarisi ile yapılacak. Ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz''dedi.

TOKİ'den Mamak'a 1186 yeni konut!

TOKİ Ankara İli Mamak İlçesi Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Mahallesi 2. Etap 1186(+11 kKapıcı Dairesi) adet konut, 1 adet ticaret merkezi, 1 adet cami, 1 adet anaokulu, 1 adet 24 derslikli ilkokul ve otopark inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 20 Ekim'de yapılacak.

Mamak Çağlayan mahallesine yeni cami müjdesi!

Mamak Belediyesi ilçede yapacağı mahalle camileri için çalışmalara devam ediyor. 605 metrekare alanda inşa edilecek Çağlayan Mahalle Camisi aynı anda 400 kişiye hizmet verebilecek

Ankara Mamak'ta 2. Ortatepe Cami’nin temeli atıldı!

Hayırsever vatandaşlar ile Mamak Müftülüğü tarafından yaptırılan ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle temel atma töreni ertelenen 2. Ortatepe Cami’nin temeli dualarla atıldı.

TOKİ Mamak 2. Etap'a 1.312 konut yaptıracak!

TOKİ Ankara Mamak 2. Etap 1.312 adet konut, otopark binaları ve Etimesgut Yapracık 1 adet 2.500 kişilik cami, 5 adet büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 5 Eylül'de yapılacak.

Mamak cami Haberi

Mamak cami

Ankara Mamak’ta Selçuklu Mimarisi’nde inşa edilecek mahalle camileri ahşap ve taş işçiliğinin bir araya geldiği en güzel örneklerden olacak. Selçuklu Mimarisi ile yapılacak mahalle camileri Hürel, Kıbrıs, Kartaltepe ve Çağlayan Mahalleleri’nde inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu Mimarisi ile yapılacak. Daha sade ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz” dedi.




İnşa edilecek mahalle camilerinin en büyüğü Kıbrıs Mahallesi’nde yapılacak. Toplam inşaat alanı 1141 metrekare olacak mahalle camisi toplam 580 kişiye hizmet verebilecek. Mahalle camisinin inşa edileceği bir diğer mahalle de Hürel. 755 metrekare inşaat alanına sahip cami 470 kişiye hizmet verecek. Kuran kursu ve lojmanın da yapılacağı camide bayan mescidi de bulunacak. Mahalle camisi...