29 / 04 / 2024

mamak imar

mamak imar

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Mamak'ta kentsel dönüşüm görüşmeleri sürüyor!

Binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta; kavgasız gürültüsüz, sessiz sedasız yapılan büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının arkasında vatandaşla yapılan işbirliği, kurulan doğru diyalog bulunuyor.

Mamak'ta 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu!

Mamak'ta 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu. 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Şahapgürler Mahallesindeki 3 bin 500 vatandaşı imarlı tapusuna kavuşturdu.

Mamak'ta 10 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Mamak Belediyesi, Şahapgürler Mahallesi'nin 10 yıllık tapu mülkiyet sorununu sonuca kavuşturdu. Yaklaşık 3.500 vatandaş imarlı tapularını düzenlenen törenle Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün elinden aldı.

Mamak'ta imar hakkı 4'e katlandı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel yenileme çalışmalarının yapılacağı alanlarda vatandaşları doğrudan bilgilendiriyor. Toplantıya Ak Parti Mamak İlce Başkanı Muhammet Abdullah Özer de katıldı.

Mesut Akgül Mamak Mutlu'daki imar değişikliklerini anlattı!

MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mutlıı Mahallesi'nde yapılacak yenileme çalışması öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Mamak Mutlu'daki imar değişikliklerini anlattı.

Mamak'ta gecekondular tarih oluyor!

Mamak'ta değişim sürüyor Vatandaşlarla anlaşılarak yıkılan Mamak'taki gecekonduların yerine kentsel dönüşüm projeleri kapsamında modern konutlar yapılıyor. Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Mamak'ta gecekondular tarih oluyor.

Mamak’ın çehresi değişiyor!

Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gecekondusuyla anılan Mamak’ta son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor.Mamak'ta binlerce gecekondu hızla yıkılıyor, yerini modern ve kaliteli konutlar alıyor.

Mamak'ın çehresi değişiyor!

Başkent Ankara'da bulunan Mamak'ın çehresi değişiyor. Gecekondusu yıkılan vatandaşlara, kira yardımı yapılıyor. Mamak'taki değişim, özel teşebbüsün de ilgisini artırıyor. Mamak'taki değişim, özel teşebbüsün de ilgisini artırıyor.

Mamak Belediyesi yapılaşmaya yol açıyor!

Başkent Ankara Mamak Belediyesi'nde yapılaşmaya yol açılıyor. Mamak' a yeni yollar kazandırmaya devam eden Mamak Belediyesi, ilçenin birçok noktasında çalışmalarına devam ederek, hizmet atağını sürdürüyor.

Mamak'ta yeni yollar açılıyor!

Sene başından bu yana 25 bin 145 metre yol açımı gerçekleştiren Mamak Belediyesi, yine bu süre içinde 41 bin 260 metre malzemeli yol bakımı, 18 bin 378 metre bordür ve 18 bin 081 metrekare de tretuvar yapımı gerçekleştirdi.

Mamak'a 7 ayda 25 bin 145 metre yeni yol!

Mamak'a yeni yollar kazandırmaya devam eden Mamak Belediyesi, ilçenin birçok noktasında çalışmalarına devam ederek, hizmet atağını sürdürüyor. Mamak'a 7 ayda 25 bin 145 metre yeni yol yapıldı.

Mamak'ta imar çalışmaları hızlandı!

Cengizhan, Eski Bayındır, Başak, Nenek Organize Sanayi bölgesi ve Fahrikorutürk Mahalleleri'nde yol açım çalışmalarına devam eden Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Mamak'ta yapılaşmaya yol açılıyor!

Ankara Mamak'a yeni yollar kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Mamak Belediyesi, ilçenin birçok noktasında yol yapımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçede ulaşım ağını genişletiyor.

Mamak Belediyesi'nden bir 'tık'la imar planı!

Mamak Belediyesinin internet sitesinde son derece güncel bilgiler yer alıyor. Mamak için hazırlanan projelerin tanıtıldığı sitede, belediye tarafından yapılan organizasyonlar hakkında güncel bilgilendirme köşesi de var...

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 3.880 konut inşa edilecek!

Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak yeniden imar ediliyor.

Yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar!

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. İşte yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar..

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 7.etap imar planı askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 7.Etap nazım ve uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 6.etap imar planı askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 6.Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 1.etap imar planı askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1.Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğü imar planı askıda!

Ankara Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğüne ilişkin olarak hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Yeni Mamak 5.etap imar planı değişikliği askıda!

Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5.Etap, 51599 ada 1,5 ve 6 parseller ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri askıya çıktı...

Mamak Şehit Cengiz Topel'de tapu sevinci!

Mamak Belediyesi, Şehit Cengiz Topel Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması sonucu evleri boşaltılan vatandaşlar için gerekli imar çalışmalarını tamamladı ve tapularını teslim etti.

Mamak Başak Mahallesi'nde tapu sevinci!

Mamak Başak Mahallesi’nde 33 hektar alan üzerinde yapılan ve bin vatandaşı ilgilendiren imar değişikliğinin ardından hak sahipleri tapularına kavuştu.

Mamak Kızılca depolama alanı imar planı askıda!

Ankara Mamak İlçesi, Kızılca Mahallesi 17 bin 143 metrekarelik 39157 ada 1 parselin uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

mamak imar Haberi

mamak imar

Mamak Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan E-İmar Yönetim Sistemi ile vatandaşlar, artık belediyeye gelmeden kurumun web sitesinden (www.mamak.bel.tr) imar başvurularını kolay bir şekilde gerçekleştirecek.

Mamak Belediyesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde E-İmar Yönetim Sistemi’nin tanıtımını yapan Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, E-İmar Yönetim Sistemi ile hem zaman kaybının hem de israfın önüne geçtiklerini söyledi.

472 bin TL tasarruf sağlandı

E-İmar Yönetim Sistemi’nin çağın gerekliliklerini belirten bir çalışma olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, “Vatandaşlarımızın, imar durum belgesinden yol kötü belgesine, zemin etüd raporundan, mimari proje ve eki diğer projelere kadar birçok alana elektronik imza ile müracaat yapabileceği bir dijital ortam sağlayan sistemimiz aynı zamanda bakanlıklara ait sistemlere de entegre olabiliyor....