10 / 05 / 2024

Mamak Kusunlar hafriyat dökümü

Mamak Kusunlar hafriyat dökümü

Mamak Kusunlar, kaçak hafriyat dökümü nedeniyle çevre felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bölgedeki döküm sahası yerine boş arazilere ve yol kenarına bırakılan moloz ve çöpler, yeşil alanları öldürüyor, göletleri kurutuyor.

Mamak Kusunlar TOKİ son başvuru tarihi 2019!

Mamak Kusunlar TOKİ son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Ankara Mamak başvuruları 25 Nisan'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Kusunlar projesindeki konutlar için başvuru dönemi 25 Nisan'da başlıyor.

TOKİ'den Ankara'da 243 lira taksitle konut fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Kusunlar projesinde yer alan konutlar 25 Nisan'da satışa çıkıyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap'ta çalışmalar başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap projesinde çalışmalar başlıyor. Projede hafriyat 2019 Şubat'ta başlayacak...

TOKİ Mamak başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar projesinde yer alan konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Mamak Evleri'nin merkezi ısıtma sorunu mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mamak Kusunlar Mahallesi'nde dar gelirli aileler için yapılmış olan TOKİ projesinin merkezi ısıtma sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar alt gelir başvuruları başlıyor!

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar alt gelir başvuruları bugün itibariyle başlıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 43 bin 21 TL ile 69 bin 632 TL arasında değişiyor.

TOKİ Mamak Kusunlar Konutları için ödemeler yapıldı!

Mamak'taki TOKİ Kusunlar'dan, 480 konut için uzlaşma sağlandığını bildiren Gökçek, tapu devrini Büyükşehir'e yapan vatandaşların mülk bedellerinin geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldığını söyledi.

Mamak Kusunlar TOKİ Konutları'nda son durum ne?

Mamakta TOKİ tarafından yapılan 360 daire sahiplerine teslim edildi. Ancak konutlarda oturan yok. Çünkü inşaatın bitmesinenin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen evlere elektrik ve su bağlanmadı. Binalar da çürümeye yüz tuttu.

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar'da 316 konutun bakım onarımını yaptıracak!

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar 1374 adet konut projesinde yer alan 316 konuta ait bakım onarim işi ihalesi 17 Eylül 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

Mamak Kusunlar'da kaçak hafriyat dökümü çevre kirliliği yapıyor!

Mamak Kusunlar, kaçak hafriyat dökümü nedeniyle çevre felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bölgedeki döküm sahası yerine boş arazilere ve yol kenarına bırakılan moloz ve çöpler, yeşil alanları öldürüyor, göletleri kurutuyor.

Mamak’ta yol atağı!

Ankara Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, bölgede yoğunlaştırdığı çalışmalar kapsamında bir taraftan yeni yol açma işlemleri, diğer yandan da hafriyat çalışmaları devam ediyor.

Mamak Kusunlar Konutları kura töreniyle sahiplerine verildi!

Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi’nde üretilen konutlar, düzenlenen kura töreniyle sahiplerine verildi.

Mamak Kusunlar hafriyat dökümü Haberi

Mamak Kusunlar hafriyat dökümü

Ankara Hürriyet’in daha önce “Taşıma su konutları” ve “Doğalgaz isyanı” manşetleriyle gündeme getirdiği Mamak Kusunlar’daki TOKİ Konutları’nda bu kez, yol kenarı ve boş arsalara dökülen moloz ve çöpler nedeniyle çevre kirliliği yaşanıyor.

9 bin 500 kişinin yaşadığı konutların, çevre yolu bağlantısındaki yolun etrafı, moloz ve çöp yığınları ile doldu. Bölgede oluşan moloz yığınlarının, yeşil alanı öldürdüğünü belirten semt sakinleri ise yaşanan çevre felaketine tepki gösterdi. Semtte Büyükşehir Belediyesi’ne ait döküm sahası olduğunu da hatırlatan vatandaşlar, “Döküm sahasına para vermek istemeyen bilinçsiz insanlar, çöplerini etrafa bırakıyor. Yeşil alanlarımız ölüyor. Denetimler sıklaştırılsın” diye konuştu.


GÖLETİN ÜZERİ ÇÖP DOLU

Döküm sahası tabelasından başlayarak konutlara kadar yol boyunca dökülen moloz ve çöplerin en yoğun olduğu nokta ise yağmur suyu birikintisiyle oluşan yol kenarındaki gölet. Çobanların, hayvanlarını...