30 / 04 / 2024

Mamak mahalle camileri

Mamak mahalle camileri

Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı. Camiler; Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa ediliyor.

Mamak'ta mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı!

Ankara Mamak'ta inşa edilen mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı. Konakların yakın zamanda ilçe halkının hizmetine sunulması bekleniyor. 

Mamak'ta terk edilmiş inşaat mahallelinin kabusu oldu!

Ankara Mamak'ın Şahintepe Mahallesi'ndeki terk edilen inşaatın etrafında meydana gelen göçmeler mahalle sakinlerini huzursuz ediyor.

Mamak'ta yüksek katlı konut inşaatları suları azalttı!

Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinin iddiasına göre yüksek katlı konut inşaatları musluktan akan şebeke suyunu azalttı.

Mamak kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, meclis üyeleri ve mahalle temsilcileriyle bir araya gelerek 10 yıllık hizmet süreci hakkında değerlendirmede bulundu. 

Mamak'ta dev kentsel dönüşümle yeni bir mahalle doğdu!

Mamak'ta devam eden kentsel dönüşüm projesi neticesinde Gülseren ve Anayurt mahalleleri birleşiyor ve yeni mahalle için isim aranıyor.

Mamak Çağlayan Camii'de Selçuklu mimarisi örnek alındı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Çağlayan Mahalle Cami inşaatını inceleyerek, yetkililerden son durum ile ilgili bilgi aldı

Ankara Altındağ'da mahalle camileri yükseliyor!

Altındağ'da "mahalle camileri" dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.

Altındağ'daki mahalle camileri sayısı 11'e yükselecek!

Altındağ’da “mahalle camileri” dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.

Mamak mahalle camileri için ilk kazma vuruldu!

Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı. Camiler; Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa ediliyor.

Ankara Mamak'a 4 yeni cami inşa edilecek!

Ankara Mamak’ta Selçuklu Mimarisi'yle 4 yeni camii inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu Mimarisi ile yapılacak. Ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz''dedi.

Mamak Çağlayan mahallesine yeni cami müjdesi!

Mamak Belediyesi ilçede yapacağı mahalle camileri için çalışmalara devam ediyor. 605 metrekare alanda inşa edilecek Çağlayan Mahalle Camisi aynı anda 400 kişiye hizmet verebilecek

Mamak'taki yıkılmayan gecekondular suç oranını artırdı!

Mamak Türközü Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak gecekondular geçen yıl boşaltıldı. Mahalle sakinleri hala yıkılmayan gecekondularda uyuşturucu kullanıldığını ve bölgede suç oranının giderek arttığını iddia etti

Altındağ Çağrı Camii ibadete açıldı!

Ankara’da mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, bir ibadethaneyi daha ilçeye kazandırdı. Altındağ Belediyesi tarafından Çinçin’e yapılan Çağrı Camii mütevazi bir törenle açıldı.

Mamak mahalle camileri Haberi

Mamak mahalle camileri


Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı. Camiler; Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa ediliyor. Mahalle Camilerinde Selçuklu Mimarisinin en belirgin özelliği olan ahşap ve taş işçiliği en güzel şekilde uygulanacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “İlk kazmaların vurulduğu mahalle camileri en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen camilerimizin tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni Bayındır’ın projesi hazır

Çalışmaları başlayan mahalle camileri haricinde yeni bir mahalle camisi de Yeni Bayındır’a geliyor. Caminin projesi Mamak Belediyesi tarafından hazırlandı.

 
Camiler en kısa sürede tamamlanacak

Vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılanan Mahalle Camileri en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak. İnşa edilen Mahalle Camileri Kıbrıs Mahallesinde 1141 m² olacak mahalle camisi...