30 / 04 / 2024

Mamak'ta yüksek katlı konut inşaatları suları azalttı!

Mamak'ta yüksek katlı konut inşaatları suları azalttı!

Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinin iddiasına göre yüksek katlı konut inşaatları musluktan akan şebeke suyunu azalttı.



Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde, Şehitler Caddesi ve çevresinde son 3-4 aydır devam eden su kesintileri vatandaşların tepkisine yol açtı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahalle sakinleri yüksek katlı konut inşaatlarının ardından musluktan akan şebeke suyunun azaldığını iddia etti. Şebeke suyundaki azalmaya, su taşkınlarını önlemek amacıyla Neşet Ertaş Caddesi’nde devam edilen altyapı çalışması nedeniyle de kesintiler başladı.

Hafta sonu ile su tüketiminin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde musluklarından hiç su akmadığını söyleyen vatandaşlar, 5 litrelik pet şişelere doldurdukları su ile ihtiyaçlarını gideriyor. 

956’ncı Cadde’deki bir apartmanın dördüncü katında oturan semt sakini, “Akşamları elimizi dahi yıkayacak su bulamıyoruz. Biz de boş şişelere daha önceden doldurduğumuz su ile önlem alıyoruz. Duş almak için başka mahallede oturan akrabalarımızın yanına gitmek zorunda kalıyoruz” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön