17 / 05 / 2024

Mamak yüksek katlı evler

Mamak yüksek katlı evler

Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinin iddiasına göre yüksek katlı konut inşaatları musluktan akan şebeke suyunu azalttı.

Müteahhitlerin yüksek kat sevgisi tehlike saçıyor! Mimar isyan etti!

Meydana gelen depremlerin ardından inşaat firmaları yatay mimariye geçiş yaptı. Buna nazaran bazı müteahhitler adeta depreme kafa tutarcasına yüksek katlı binalar inşa etmeye devam ediyor, üstelik kuralları hiçe sayarak... Sosyal medyandan paylaşılan bir binanın fotoğrafı görenleri korkuttu...

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

Şırnak Uludere'de yüksek katlı binalar inşa ediliyor! 

Şırnak'ın uludere ilçesi yeniden inşa ediliyor. İlçede yüksek katlı binaların inşasına başlandı... 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Adana Çukurova'da yüksek katlı binalar dikkat çekiyor!

Adana Çukurova gelişimini devam ettiriyor. Yine Adana olarak adlandırılan bölgede yüksek katlı yapılar dikkat çekiyor.

Rize Güneyce'de yüksek katlı binalar korku saçıyor!

Rize’nin Güneyce Köyü sakinleri heyelan riskiyle karşı karşıya kaldı. Dik yamaçlara yüksek binalar inşa edildi. 

Mamak yüksek katlı evler Haberi

Mamak yüksek katlı evler

Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde, Şehitler Caddesi ve çevresinde son 3-4 aydır devam eden su kesintileri vatandaşların tepkisine yol açtı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahalle sakinleri yüksek katlı konut inşaatlarının ardından musluktan akan şebeke suyunun azaldığını iddia etti. Şebeke suyundaki azalmaya, su taşkınlarını önlemek amacıyla Neşet Ertaş Caddesi’nde devam edilen altyapı çalışması nedeniyle de kesintiler başladı.

Hafta sonu ile su tüketiminin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde musluklarından hiç su akmadığını söyleyen vatandaşlar, 5 litrelik pet şişelere doldurdukları su ile ihtiyaçlarını gideriyor. 

956’ncı Cadde’deki bir apartmanın dördüncü katında oturan semt sakini, “Akşamları elimizi dahi yıkayacak su bulamıyoruz. Biz de boş şişelere daha önceden doldurduğumuz su ile önlem alıyoruz. Duş almak için başka mahallede oturan akrabalarımızın yanına gitmek zorunda kalıyoruz” açıklamasında...