27 / 05 / 2024

mamak Mutlu Mahalleleri imar planı

mamak Mutlu Mahalleleri imar planı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mamak'ta mahallelinin kullandığı park alanının bütünlüğünün yok edilerek yerine LPG akaryakıt istasyonu yapılması istenen plan değişikliğine dava açtı.

Ankara Mamak Mutlu Mahallesi kuraları çekildi!

Başkent Ankara'da ‘Mamak Mutlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kura çekimi çerçevesinde 238 konut sahiplerini buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

TOKİ'den Ankara Mamak'a 519 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara İli, Mamak İlçesi Anayurt ve Gülseren Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 519 Adet Konut İnşaatı ihalesini 25 Mart tarihinde gerçekleştirecek.

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda vatandaşlara tapuları teslim edildi. 

Mamak'taki 3 aile merkezi açılış için gün sayıyor!

Kadınlara yönelik örnek hizmetlerini sürdüren Mamak Belediyesi, aile merkezlerine Ekin, Yeni Bayındır ve Kıbrıs Mahalleleri’nde yenilerini ekliyor. 

Mamak'ta dev kentsel dönüşümle yeni bir mahalle doğdu!

Mamak'ta devam eden kentsel dönüşüm projesi neticesinde Gülseren ve Anayurt mahalleleri birleşiyor ve yeni mahalle için isim aranıyor.

Mamak Zübeyde Hanım Aile Merkezi tamamlandı!

Mamak Belediyesi Mutlu Mahallesi’nde inşa edilen Zübeyde Hanım Aile Merkezi’ni tamamladı. General Zeki Doğan ve Mutlu Mahallesi’nin kesiştiği noktada her iki mahalleye hitap edecek Zübeyde Hanım Aile Merkezi açılış için gün sayıyor.

Mamak Mutlu Mahallesi'nde riskli alan kararı!

Ankara Mamak'ın Mutlu Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TOKİ Mamak Altıağaç 3. Etap kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin Ankara Mamak Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahalleleri kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

TOKİ Ankara Mamak 447 konut ihalesi bugün!

TOKİ Ankara ili, Mamak ilçesi Anayurt ve Gülseren Mahalleleri 4. etap 447 adet konut, 1 adet lise, 1 adet ilköğretim okulu, 1 adet 750 kişilik cami inşaatı ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ Ankara Mamak 4. Etap 447 konut ihalesi 15 Haziran'da!

TOKİ Ankara ili, Mamak ilçesi, Anayurt ve Gülseren Mahalleleri 4. etap 447 konut, 1 adet lise, 1 adet İlköğretim Okulu, 1 adet 750 kişilik cami ihalesi 15 Haziran'da yapılacak.

Mamak Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

Ankara Mamak ilçesi Karaağaç-Altıağaç ve Hüseyingazi Mahalleleri Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin olarak hazırlanan 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı teklifleri askıda...

Mamak’a 3 çocuk parkı daha!

Ankara Mamak Belediyesi, Boğaziçi, Mutlu ve Cengizhan mahallelerinde 3 çocuk parkının daha yapımına başladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Parklar, mahallelerin nefes aldığı noktalardır" dedi.

mamak Mutlu Mahalleleri imar planı Haberi

mamak Mutlu Mahalleleri imar planı

Mimarlar,  Mamak Belediyesi'nin teklif ettiği  Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı, meclis kararını yargıya taşıdı.  Mamak'ta mahallelinin kullandığı park alanının yok edilerek yerine LPG akaryakıt istasyonu yapılması istenen plan değişikliği yargıda.


Yargıya taşınan plana ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası  Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan: " Mamak İlçesi General Zeki Doğan ve Mutlu Mahalleleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği kararlarını yargıya taşıdık. Park alanı içerisinde Akaryakıt+LPG Satış ve Servis İstasyonu ayrılmasına yönelik bir plan yapılıyor. Belediye meclis kararında " Mamak Belediyesine gelir sağlama" ifadesi yer alıyor. İdarelerin plan değişikliği yapma yetkilerini gelir sağlama amacıyla kullanması planlama esaslarına aykırıdır.İmar planları halkın sağlığını ve çevreyi korumak amacıyla yapılır ayrıca halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını, iyi yaşama düzenini, çalışma koşullarını ve güvenliğini sağlamak...