29 / 04 / 2024

Mamak taş ocakları

Mamak taş ocakları

Mamak'ta bulunan ve doğal güzellikleri nedeniyle sit alanı ilan edilen Kıbrıs Vadisi, taş ocaklarının döktüğü molozlar nedeniyle tehdit altında. Köylü, taş ocaklarına çare bulunmasını istiyor.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Mamak'ta mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı!

Ankara Mamak'ta inşa edilen mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı. Konakların yakın zamanda ilçe halkının hizmetine sunulması bekleniyor. 

Mamak'ta 11.3 milyon TL'ye icradan satılık 5 arsa!

Ankara 22. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara Mamak'ta yer alan toplam beş adet arsayı 11 milyon 306 bin 863 TL'ye icradan satıyor...

Mamak'ta 4 yılda 78 bin 697 konut satıldı!

İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, Mamak'ta 2015-2018 döneminde 4 yılda toplam 78 bin 697 konut satışı yapıldığını açıkladı.

Ankara Mamak'ta yapılan inşaatlara ilişkin 4 soru mecliste!

Ankara Mamak'ta yapılan inşaatlar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı... 

Mamak'ta 7 bin 21 iskan 6 bin 401 ruhsat verildi!

Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımların atıldığı Mamak’ta ev ve iş yeri sahiplerinin yüzü gülecek adımlar atılıyor.

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 3.880 konut inşa edilecek!

Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak yeniden imar ediliyor.

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Mamak'ta dev kentsel dönüşümle yeni bir mahalle doğdu!

Mamak'ta devam eden kentsel dönüşüm projesi neticesinde Gülseren ve Anayurt mahalleleri birleşiyor ve yeni mahalle için isim aranıyor.

EGO'dan Ankara Mamak'ta 95.7 milyon TL'ye satılık taşınmaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Mamak'taki taşınmazını 95.7 milyon TL'ye satıyor..

Mamak'ta emlak vergisi için son gün 31 Mayıs!

Emlak vergisi ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisinin ilk taksidi ödemesi 31 Mayıs'ta sona erecek. Mamak Belediyesi vatandaşları ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyardı.

Ankara Mamak'ta 17.9 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mamak'ta 17.9 milyon TL'lik inşaat ihale ediyor. İhale 11 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Mamak taş ocakları Haberi

Mamak taş ocakları

Ankara Mamak'ta bulunan ve 1995 yılında Kültür Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda alınan kararla 1. dereceden doğal sit alanı ilan edilen Kıbrıs Köyü Vadisi, taşocakları tehdidi altında. Ankara'ya en yakın doğal yürüyüş ve piknik alanı olan Mavi Göl de vadinin yanı başında bulunuyor. Köylüler, her geçen gün vadiye daha çok yaklaşan taş ocaklarına bir an önce çözüm bulunmasını ve vadinin koruma altına alınmasını istiyor. 


YÜZLERCE BİTKİ YOK OLABİLİR 


Kıbrıs Köyü Muhtarı İskender Demirkan, Kıbrıs Vadisi'nde yüzlerce bitki türünü barındıran doğal alanın, taşocaklarında yaşanan patlama ve moloz dökümleri nedeniyle tahrip edildiğini ifade etti. Demirkan, "Burası sit alanı ancak burada bulunan taşocakları bölgeye moloz döküyorlar. Bu da buradaki doğal güzelliği tehdit ediyor. Ankara şehir merkezine yakın olduğundan vatandaşlar hafta sonlarını...