17 / 05 / 2024

mamakta iskanı olan binalar

mamakta iskanı olan binalar

Mamak'ta 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan verildi. Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak artık hem konut hem de ticaret merkezi olarak cazip bir ilçe" dedi.

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

Kat mülkiyeti için iskan gerekli mi?

İnşaat çalışmaları tamamlanan anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti için iskan gerekli mi?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı harcı 2015!

İnşaat çalışmaları bitmiş ve ruhsat eklerine göre tamamlanmış olan yapılara iskan alabilmek için iskan harcı ve döner sermaye bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı harcı 2015!

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

Ataşehir İmar İskan Blokları'na talip artıyor!

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda kentsel dönüşüm için blok sakinleri 4 inşaat firması görüşme halindeydi, İmar iskan Blokları'na talip olan firma sayısı 6'ya çıktı. Peki ne teklif ediyorlar? İşte detaylar...

mamakta iskanı olan binalar Haberi

mamakta iskanı olan binalar

Mamak'ta 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan verildi. Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak artık hem konut hem de ticaret merkezi olarak cazip bir ilçe" dedi.  Mamak Belediyesi, ocak ayından itibaren 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskân vererek ev ve işyeri sahiplerinin yüzünü güldürdü. Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Vatandaşlarımızın evlerinde huzurla oturabilmeleri, iş yerlerinde de rahatça çalışabilmeleri için iskanın önemi büyüktür" dedi. 



'EN DEĞERLİ İLÇELERDEN BİRİ' 

Yeni yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Mamak'ta, istihdam oranının ve nüfusun artması beraberinde yeni inşaatları ve konutları getiriyor. Kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yapılaşma hızla artarken, kanun ve yönetmeliklere uygun çevre ve şehrin doğal siluetini bozmayan yapılar da hızla yükseliyor. Mamak'ın bugün Ankara'nın en değerli ilçelerinden biri haline geldiğini kaydeden Mamak...