05 / 05 / 2024

mamakta metruk ev yıkımı

mamakta metruk ev yıkımı

Ankara Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terkedilmiş binaları da kent estetiğini sağlamak için yıkıyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekip her gün bölge taraması yapıyor...

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Şener Şen'in doğduğu iddia edilen ev tehlike saçıyor!

Türk sinemasının usta isimlerinden Şener Şen'in Adana'da dünyaya geldiği iddia edilen ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Metruk binadan düşen ahşap parçaları çevre halkını tedirgin ediyor. 

Buca'daki metruk bina mahallelinin korkulu rüyası oldu!

İzmir Buca'da uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu metruk ev, mahallelinin korkulu rüyası haline geldi. Vatandaşlar, çocuklarının can güvenliği olmadığını söyleyerek sokağa çıkamadığını ifade ettiler ve yetkililerden sorunun çözülmesini istediler.

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.

Antalya'da metruk ev sorunu bitecek!

Antalya Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda metruk bina sorununa da değinildi.

Kırklareli Valiliği metruk binada öldürülen Zeynep'in ailesine ev aldı!

Kırklareli Valiliği, mart ayında metruk binada öldürülen 11 yaşındaki Zeynep Esin'in ailesine ev hediye etti. Vali Osman Bilgin, Esin ailesini yeni evlerinde ziyarette bulundu.

Edirne Sabuni Mahallesi'nde metruk binalar yıkılıyor!

Edirne Sabuni Mahallesi'nde yıkılması planlanan, kötü görünüm oluşturan ve kirlilik yaratan bu metruk binalardan kurtuluyor. Bölgede metruk evi bulunanların yıkım işlemlerine başlaması diğer ev sahiplerine de örnek oluyor.

Bingöl'de uyuşturucu kullanılan metruk ev yıkıldı!

Bingöl'de uyuşturucu bağımlıların kullandığı metruk ev İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Siirt'te 2018'de 141 metruk ev yıkıldı!

Siirt Belediyesi, 2018 yılı içerisinde yapılan başvurular neticesinde 138 ruhsat, 48 yapı kullanma izni verdi ve 141 metruk evi yıktı.

Malatya Yeşilyurt'ta 206 metruk ev yıkıldı!

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kent estetiğini bozan, çalışmalarımıza engel teşkil eden 206 adet metruk evin yıkımını tamamladıklarını söyledi.

Süleyman Soylu'dan valilere metruk ev talimatı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu yuvası haline gelen metruk binalar için valilere talimat verdi. Soylu, “Bu konuda kanun, kural dinlemeyin. Bir gece ansızın bu binalar yıkılmalıdır” diye konuştu.

Nevşehir'de 12 metruk bina yıkılacak!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılacak. ilçede yıkılma tehlikesi bulunan 12 eski ev için çalışmalara başlanacak.

Adıyaman’daki metruk evler ne zaman yıkılacak?

Adıyaman’da, metruk evler tehlike saçıyor. Yeşilyurt Mahallesi, Yeşilyurt Caddesi, Gümüş Kent Sitesi yakınlarında bulunan kime ait olduğu öğrenilemeyen yarısı yıkılmış ve yarısı ise güçlükle ayakta duran metruk ev, yoldan geçenleri korkutuyor.

mamakta metruk ev yıkımı Haberi

mamakta metruk ev yıkımı


Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı harita mühendisi, yapı denetim amiri ve inşaat teknikerinden oluşan ekipçe her gün bölge taramaları gerçekleştirilirken, vatandaş şikâyetleri değerlendirilip yasal zemin oluşturularak bu yıl içinde 298 sahipsiz virane ve 63 adet kaçak yapının tespiti gerçekleşti. Tespit edilen virane yapıların 217'si, kaçak yapıların da 23 tanesinin yıkımı gerçekleşti. 


Mamak'ta görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kanunlar çerçevesinde hareket ederek bu tip tehlike arz eden binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Mamak'ın, şehircilik anlayışına ters düşen ve çevre kirliliğine sebep olan yıkıntılardan temizlendiğini belirten Akgül, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiklerini kaydetti. Terk edilmiş yapıların uçucu madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanıldığını belirten Akgül, "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat...