14 / 05 / 2024

manavgat cezaevi arazisi

manavgat cezaevi arazisi

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Kıraç mevkii üzerinde bulunan alana cezaevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Manavgat'ta 8 Turizm arazisi Varlık Fonu'na devredildi!

Manavgat ilçesinde yer alan turistik bölgelerdeki 8 turizm arazisi, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Hazine’den Varlık Fonu’na devredildi.

Manavgat'ta yapılacak cezaevine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Kıraç mevkii üzerinde bulunan alana cezaevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

Bursa Cezaevi arazisi imara mı açılıyor?

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı olan Yüksel Baysal bugünkü yazısında Bursa Cezaevi'nin arazisinin imar planını anlattı. Herkes gözünün bu arazide olduğunu söyleyen Baysal, arsanın imara açılıp açılmayacağına cevap buldu.

Eski Bayrampaşa Cezaevi alanı ipotekli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentsel dönüşüm kapsamında görücüye çıkardığı ünlü Sağmalcılar Cezaevi projesi ÇED süreci için İstanbul Valiliği'ne sunuldu.Projenin 115 bin metrekare büyüklüğündeki arazisi ipotekli çıktı.

Burdur Traktör Fabrikası arazisi açık cezaevi oluyor!

Atıl vaziyetteki Burdur Traktör Fabrikası (BURTRAK) alanına giderek inceleme yapan Uçar, "Burada açık cezaevi yapılması için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bir çalışma yapacak.

Bayrampaşa Cezaevi arazisi yaşam alanı oluyor!

Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına ilişkin yeni plan oy çokluğuyla kabul edildi

Bayrampaşa Cezaevi imar planları neden iptal edildi?

2008 yılında yıkılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları iptal edildi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planı neden iptal edildi?

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından ‘şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

Bayrampaşa Cezaevi imar planları iptal edildi!

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 'şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

2003 yılında Bayrampaşa Cezaevi üniversite olacakmış!

2003 yılında olumsuz imaja sahip Bayrampaşa Cezaevi, Adalet Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kaldırılacakmış. Cezaevinin 200 dönümlük arazisi ya üniversite ya da kültür merkezi olarak kullanılacakmış.

Bayrampaşa Cezaevi son durum!

İsyanları ve ağırladığı ünlü mahkumları ile bir döneme damga vuran Bayrampaşa Cezaevi arazisi projesinde çalışmalar başladı. Arazi içinde proje geliştirme ofisi kuruldu. 2014’ün ilk çeyreğinde de inşaat çalışmalarının başlaması planlanıyor...

manavgat cezaevi arazisi Haberi

manavgat cezaevi arazisi


CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Kıraç mevkii üzerinde bulunan alana cezaevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorularını Başbakan Yıldırım'a yöneltti.


Kara önergesinde "Antalya İli Manavgat İlçesi Ilıca Mahallesi Kıraç Mevkii üzerindeki alana yapılması planlanan cezaevinin 267 parselde bulunan 466.658 metrekare, 2B orman arazisinden alınan 13.763 metrekare ile daha önce mera olarak kullanılırken imara açılan ve yerleşim yeri olması planlanan 1579 parselde yer alan 220.983 metrekareden oluşan dev bir arazi üzerine yapılacağı bilinmektedir.


Bu Cezaevi için yeterince çalışma yapılmadığı, cezaevinin yapılması planlanan alanın turizm merkezi Kumköy'e, okullara ve yerleşim alanlarına çok yakın olması nedeniyle bölge halkında trafik ve güvenlik gibi konularda ciddi endişeler yarattığı bilinmektedir." dedi. Bu doğrultuda 8 soru sordu.


Kara'nın soruları


1) Manavgat'a yapılması...