28 / 04 / 2024

Manavgat'ta yapılacak cezaevine ilişkin 8 sorun mecliste!

Manavgat'ta yapılacak cezaevine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Kıraç mevkii üzerinde bulunan alana cezaevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Manavgat ta yapılacak cezaevine ilişkin 8 sorun mecliste!


CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Kıraç mevkii üzerinde bulunan alana cezaevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorularını Başbakan Yıldırım'a yöneltti.


Kara önergesinde "Antalya İli Manavgat İlçesi Ilıca Mahallesi Kıraç Mevkii üzerindeki alana yapılması planlanan cezaevinin 267 parselde bulunan 466.658 metrekare, 2B orman arazisinden alınan 13.763 metrekare ile daha önce mera olarak kullanılırken imara açılan ve yerleşim yeri olması planlanan 1579 parselde yer alan 220.983 metrekareden oluşan dev bir arazi üzerine yapılacağı bilinmektedir.


Bu Cezaevi için yeterince çalışma yapılmadığı, cezaevinin yapılması planlanan alanın turizm merkezi Kumköy'e, okullara ve yerleşim alanlarına çok yakın olması nedeniyle bölge halkında trafik ve güvenlik gibi konularda ciddi endişeler yarattığı bilinmektedir." dedi. Bu doğrultuda 8 soru sordu.


Kara'nın soruları


1) Manavgat'a yapılması planlanan bu cezaevi için Kıraç Mevkii üzerinde bulunan alan nasıl, kimler tarafından tespit edilmiştir?


2) Cezaevi yapımı için kullanılacak alanların sahip olması gereken özel ve genel kriterler var mıdır? Bunlar nelerdir?


3) Cezaevi yapımı için kullanılacak alanın incelemesi hangi tarihlerde kimler tarafından yapılmıştır?


4) Cezaevi yapımı öncesi yapılan çalışmalar hakkında Ilıca Mahallesi Muhtarı ve bölge halkı bilgilendirilmiş midir? Bilgilendirilmediyse sebebi nedir?


5) Cezaevi yapımı için seçilen bölgede mülk sahibi olan yabancı vatandaşların, cezaevi yapımından endişe duydukları için mülklerini satışa çıkarttıklarından haberdar mısınız? Bu kişilerin kendi ülkelerine dönmelerini önlemek için atmayı düşündüğünüz adımlar nelerdir?


6) Cezaevi yapımı için seçilen alanın çevresinde okul, yerleşim alanı ve turizm merkezlerinin olması bu alan belirlenirken göz önünde bulundurulmuş mudur? Cezaevi yapımından sonra bölgede oluşacak yoğun trafik ve güvenlik riskleri konusunda almayı düşündüğünüz önlemler nelerdir?


7) Cezaevi yapımı için seçilen arazide Bizans Dönemine ait yeraltı zindanlarının yanı sıra batı mahallelerinin su ihtiyacını karşılayan su depolarının da bulunduğu iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise hem bölge halkının su ihtiyacının giderilmesi hem de tarihi bir yapının korunması adına almayı düşündüğünüz önlemler nelerdir?


8) Cezaevi yapımı için planlanan yaklaşık 700 dönüm arazinin Manavgat halkının da uzun süreden beri talep ettiği gibi üniversite olarak kullanılması neden gündeme alınmamıştır?




Geri Dön