30 / 04 / 2024

Manavgat hayvan barınakları

Manavgat hayvan barınakları

Antalya ’nın Manavgat ilçesinde belediye tarafından açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde yenileme çalışmaları başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çalışmaları yerinde inceledi.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

100 metrekarelik evde 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi!

İspanya’da 100 metrekarelik konutta 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi. Hayvan barınakları, yuvasız kalan kediler için yuva arayışına girdi.

Trabzon Arsin'de balıkçı barınakları yıkıldı!

Trabzon Arsin'de balıkçılar kooperatifinin üç yıl önce aldığı ruhsatların iptal edilmesinin ardından balıkçı esnafı yıkımı gözyaşları ile izledi.

Ünlü rapçi Massaka Fethiye'de barınak yaptıracak!

Rap müzik şarkıcısı Massaka Fethiye'de hayvan barınağı yaptıracak. Massaka, bu planıyla Kıvanç Tatlıtuğ'a göndermede bulundu.

Veterinerler TOKİ’ye başvurdu!

Veteriner hekimler TOKİ'ye hayvan barınağı için başvuru yaptı. Hekimler, sadece İstanbul ve Ankara’da 800 bine yakın sokak hayvanı bulunduğunun altını çizdi.

İmar barışına en fazla talep Kepez ve Manavgat’tan geldi!

Antalya'da en fazla gecekondunun bulunduğu Kepez ile otel sayısının en fazla olduğu Manavgat ilçeleri imar barışına en çok başvuru yapan bölgeler oldu.

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.

Alanya'da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aştı. Kentte alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer alırken Alanya'da da imar barışına ilgi büyüktü.

Antalya’da imar barışı kapsamında 1 milyar lira toplandı!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aşarken, alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya kadar ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer aldı.

Antalya'da imar barışı anlatıldı!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile imar barışı toplantısı gerçekleştirildi. 

Ataşehir Hayvan Barınağı onay bekliyor!

Ataşehir Belediyesi'nin Ferhatpaşa bölgesinde kendi mülkiyetindeki arsada hayata geçireceği hayvan barınağı projesi, İBB'den onay bekliyor.

Adana'ya 117 dönümlük hayvan barınağı inşa ediliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, 117 dönüm alanda hayata geçirdiği modern hayvan barınağının ilk etabını Ekim ayı içerisinde hizmete açacak.

Manavgat hayvan barınakları Haberi

Manavgat hayvan barınakları

Çalışmalar kapsamında Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde hayvanların daha sağlıklı ve hijyen ortamda yaşamasının esas alındığı belirtilirken, kafeslerin zeminleri ile kolay temizlenebilir malzeme ile kaplandığı bildirildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca zaman içerisinde yıpranan kafes telleri de hayvanlara zarar vermeyecek boya ile boyanmaya başlandığı, hayvanların ıslak zeminde oturmamaları için tüm kafeslerde özel malzemeden yapılmış yükseltici palet uygulaması yapıldığı kaydedildi. Ayrıca kedi ve köpek gibi evcil hayvanların istedikleri zaman bulundukları kafeslerden çıkarak doğal ortamda gezebilmeleri için de çevre düzenlemesi çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi. Yenileme çalışmalarının ameliyathane, mutfak ve bekçi kulübelerinde de sürdüğü bildirildi.



Çalışmaları yerinde inceleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Hayvan Barınağı’nı kısıtlı imkanlarımıza rağmen 2013 yılı başında hayata geçirdik. Barınağımızda yenileme ihtiyacı doğmuştu. Çalışmalarımız kapsamında hayvanların her...