04 / 05 / 2024

Manisa Büyükşehirden kaçak yapı uyarısı

Manisa Büyükşehirden kaçak yapı uyarısı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, merkez ilçe belediyelerinin kaçak yapılarla mücadelede pasif kaldığını belirterek, kaçak yapılara göz yumulmamasını istedi.

Büyükşehirden tam 1.456 yeni konutluk yeni proje! Şehir hastanesine komşu dev projenin inşaatı resmen başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 1.456 konutluk dev projenin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. Şehzadeler ilçesinde yükselecek dev konut projesi 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak...

Deprem uzmanından son dakika uyarısı: Orada 7'den büyük deprem olması kaçınılmaz! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, o bölgeyi işaret etti ve 7'den büyük depremin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

Manisa Büyükşehir, 125 milyon TL'ye KDV'den muaf arsa satacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Manisa Yunusemre ilçesinde yer alan arsayı 125 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen çakıldı! 11 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Haftanın başından itibaren durağan işlem gören demir fiyatlarına dün büyük indirim geldi. Gelen indirimle 1 don demir fiyatı resmen çakıldı. Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 11 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Koçak pırlanta kolyelerde büyük indirim! Koçak pırlanta kolyeler ne kadar? İşte 10 Ekim 2022 fiyat listesi…

Zarifliğin adresi Koçak pırlanta kolyelerde büyük indirim başladı. Koçak pırlanta kolyeler şimdi yüzde 50 indirimli fiyatıyla satışta. Peki Koçak pırlanta kolyeler ne kadar? İşte Koçak 10 Ekim 2022 fiyat listesi…

Emekli promosyonundan sonra bir adım da büyükşehirden! 4 bin 500 TL verecekler

Emeklilere yönelik promosyon kampanyasının etkileri devam ederken, bir önemli adım da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye, öğrencilere yönelik yeni bir burs kararına imza attı.

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!

Artan konut kiraları memurların büyükşehirden tayin istemesine sebep oluyor. Son zamanlarda büyükşehirde görev alan memurların tayin talebi sayısı önceki yıllara göre 3 kat arttı.

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Tarım Kredi Kooperatifi'nden büyük indirim! Kaçırılmayacak kampanya başladı! 4 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tarım Kredi Kooperatifi'nden büyük indirim geldi! Türkiye Tarım Kredi Kooperatif market, haftanın fırsat ürünlerinin aktüel kataloğunu yayımladı! Peki Tarım Kredi aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünler indirime girdi? İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi... 

Manisa Büyükşehirden kaçak yapı uyarısı Haberi

Manisa Büyükşehirden kaçak yapı uyarısı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, 5216 sayılı kanun kapsamında kentin büyükşehir olmasıyla birlikte kaçak yapılaşmayla mücadelenin ilçe belediyelerine geçtiğini ancak geçen 10 aylık sürede bu konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadığını gördüklerini söyledi. İlçe belediyelerinin kaçak yapılaşmalara göz yummaması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, "Bundan önceki belediyecilik dönemimizde oluşturduğumuz ekipler ve haftalık yaptığımız kontrollerle bu tür yapılaşmayı daha ortaya çıkmadan önlemiş oluyorduk. Vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarımızla da diyalog kurarak, kaçak yapılarla mücadele konusunda yüzde 90'a ulaşan bir başarı sağlamıştık. Ancak ilimizin büyükşehir olmasıyla birlikte bu konu ilçe belediyelerinin sorumluluğuna geçti. Geldiğimiz noktada ilçe belediyelerinin herhangi bir adım atmadığını görüyoruz. Bununla ilgili ilçe belediyelerimize Valilik kanalıyla yazı göndererek, gerekli çalışmanın yapılmasını istedik" dedi.


SAĞLIKLI YAPILAŞMAYA DİKKATİ ÇEKTİ


İlçe...