29 / 04 / 2024

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.



Haziran ayında yüzde 78,62 ile son 24 yılın rekorunu yerle bir eden enflasyon, büyük şehirler ve turizm bölgelerinde yüksek talebe bağlı olarak daha çok hissedilirken vatandaşın da belini büküyor.

En son temmuz ayında gerçekleştirilen asgari ücret zammına rağmen fahiş oranlarda artan kiralar, İstanbul gibi büyükşehirler ve Antalya gibi kıyı bölgeleri yaşanmaz hale getirdi. Türkiye genelinde en yüksek kira oranlarına sahip olan Muğla, Antalya ve İstanbul gibi turizm kentlerden, doğu illerine kira kaynaklı göç yaşanıyor. 

Şöyle ki; kiralar son bir yılda Muğla’da yüzde 73 artarak 14 bin 937 TL’ye dayandı, Antalya’da yüzde 310 artan kiralar 10 bin 397 TL’ye ve İstanbul’da ise yüzde 168 artarak 8 bin 107 TL’ye çıktı. Artan kiralar Cumhuriyet tarihinde ilk kez tersine göçe neden olurken, iş için büyükşehirlere göçü de durdurdu.


Geri Dön