15 / 05 / 2024

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.



Uzmanlar ise fiyat artışlarının devam etmesi durumunda tersine göçün hızlanacağını ve vatandaşın daha uygun fiyatlı kiraların olduğu şehirlere gideceğinin altını çiziyor.

Kamu ve özel sektör çalışanlarının hayat pahalılığı nedeniyle başka şehirlere taşınmasıyla ilgili hareketliliğin yaşandığı belirtilirken, büyük şehirlerden iş alan gençlerin ise yine pahalılık nedeniyle anne-babalarının evinden çıkmayı göze alamadığı belirtiliyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise gerçek anlamda kamu çalışanlarının ücretlerindeki değer kaybının büyük kentlerde yaşamayı daha da zorlaştırdığına dikkat çekerek özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve büyükşehirlerde çalışan bir memurun maaşının yüzde 70’ini kiraya vermek zorunda kaldığını kaydetti.

Kiralara getirilen azami yüzde 25 artış kısıtlamasına rağmen, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların arttığına değinen Bozgeyik, özellikle üniversite öğrencilerinin okullarına dönüş yapacağı eylül ayından itibaren, çok büyük bir barınamama sorunu ile karşı karşıya kalınacağını belirtti.


Geri Dön