28 / 04 / 2024

manisa depremleri neden devam ediyor 

manisa depremleri neden devam ediyor 

Akhisar’ın Depremselliği isimli panele katılan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da yaşanan depremler hakkında konuştu. Sözbilir, yaşanan depremlerin yaşanacak daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini belirtti...

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Manisa Şehzadeler'de TÜGVA'ya ücretsiz kafe devredilmesine tepki!

Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) MHP'li Manisa Belediyesi tarafından Şehzadeler'de kentin en gözde yerindeki bir kafenin 5 yıllığına ücretsiz olarak devredilmek istenmesi tepkilere neden oldu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Manisa depremleri açıklaması!

Akhisar’ın Depremselliği isimli panele katılan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da yaşanan depremler hakkında konuştu. Sözbilir, yaşanan depremlerin yaşanacak daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini belirtti...

Manisa'da kiralar arttı!

Manisa sanayisi ve tarımıyla cazibe merkezi haline geldi. Manisa’da kira ve konut satışlarında yaşanan fiyat artışı birçok çalışanın yarım saat mesafedeki İzmir’e yönelmesine neden oldu.

ÖTV ve KDV indirimi Manisa’da yüz güldürdü!

Beyaz eşya mağazası sahibi Tarık Esen, beyaz eşya ve mobilyada ÖTV ve KDV indiriminin fiyatlara yansıması, Manisa’da hareketliliğe neden olduğunu ve sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Manisa yeni SGK binasının inşaatı tamamlandı!

Manisa'da Malta Parkı'nın karşısında inşaatına başlanan Sosyal Güvenlik Kurumu yeni binası bitti. 2013 yılının Nisan ayında bitirilmesi planlanan binadaki 2,5 yıllık gecikme Manisa kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Manisa'da kiralar neden yüksek?

Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kira fiyatlarının yüksek olmasının sebebini değerlendirdi. Bahattin Akyüz, 2015'te konut satışlarının tamamen durduğuna da dikkat çekti.

Manisa'da toprak kayması meydana geldi!

Manisa Demirci ilçesinde etkili olan sağanak, toprak kaymasına neden oldu. Alınan bilgiye göre, Yağmur Mahallesi Kuloğlu Cami yakınındaki yolda, iki gündür devam eden yağış nedeniyle heyelan meydana geldi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar gerilimi!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi' nde tartışmalara neden olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun imar planı değişikliği raporu, AK Parti grubunun kararıyla kabul edildi.

Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı neden gecikti?

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1 Aralık'ta temeli atılmasına karşın yaklaşık 7 aydır çivi bile çakılmayan 560 yataklı şehir hastanesinin gecikme nedeninin, projedeki hasta odalarının mezarlığa bakmasından kaynaklandığını söyledi.

Manisa'da otopark inşaatında göçük!

Manisa 'da otopark inşaatında göçük meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Manisa Anafartalar Mahallesi' nde otopark inşaatı sırasında duvarlardan biri henüz belirlenemeyen bir neden ile çöktü.

Güven Sak: Bizim sanayi devleri neden müteahhit oluyor?

Güven Sak: Bu günlerde aklımdaki mesele budur: Türkiyenin elektronik devi İstanbul'da inşaat yapmayı tercih ederken Güney Kore’nin elektronik devi Samsung neden dünyanın elektronik devi haline gelebilmiştir?

manisa depremleri neden devam ediyor  Haberi

manisa depremleri neden devam ediyor 

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Akhisar Belediyesi, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) ve Mimarlar Odası Akhisar Temsilciliği tarafından düzenlenen "Akhisar’ın Depremselliği" panelinde konuşma yaptı. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre Sözbilir, konuşmasında Manisa’da 32 tane diri fay segmenti bulunduğunu, bölgede 22 Ocak’tan itibaren deprem fırtınası yaşandığını belirtti. Bu depremlerin devam ettiğini ifade eden Sözbilir, "Şu anda Gelenbe fayı ile Soma-Kırkağaç fayı arasındaki bölümlerde kırılmalar gerçekleşiyor ama Gelenbe fayının kendisi bir bütün olarak duruyor. O fay 6,9 büyüklüğünde bir depremi üretme potansiyeline sahip. O faya doğrudan bir enerji aktarılırsa iyi bir sonuç çıkmayabilir. Şu anda öyle bir gidişat görmüyoruz ama bu olası bir şey" şeklinde konuştu.

Sözbilir, Manisa’nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde yaşanan...