12 / 05 / 2024

Manisa yeni SGK binasının inşaatı tamamlandı!

Manisa yeni SGK binasının inşaatı tamamlandı!

Manisa'da Malta Parkı'nın karşısında inşaatına başlanan Sosyal Güvenlik Kurumu yeni binası bitti. 2013 yılının Nisan ayında bitirilmesi planlanan binadaki 2,5 yıllık gecikme Manisa kamuoyunda tepkilere neden oldu.



Manisa'da Beyazfil binasında hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü için 2011 yılında yeni bir bina yapılması kararı alındı. SGK Müdürlüğü'nün yeni binası da Toplıı Konut idaresi Başkanlığı üstlendi. Mersin'in Tarsus ilçesi SGK binası ve Manisa'daki SGK binasının yapını ihalesini aynı firma kazandı. 2012 yılının Mart ayında başlayan inşaat kısa süre içinde yükselmeye başlarken TOKİ'den para alamayan firma zora girdi. 2013 yılının Nisan ayında hizmete girmesi beklenen bina uzun süre atıl durumda kaldı. Bu süre içinde Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu''nıuı hizmet verdiği Beyazfil binası da satıldı. 


TAŞINMA İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK 

Yaşanan aksaklıklarından ardından bitiş tarihi 2,5 yıl geciken yeni binanın yapımı sonunda tamamlandı. 5 katlı modern binada hizmet vermeye hazırlanan SGK Müdürlüğünü yeni bir sorun beklemeye başladı. Otoparkı olmayan hizmet binasının Malta'da park sorununu artıracağından endişe ediliyor. Yeni bina hakkında konuşan SGK İl Müdürü Nesrin Aras da, " Tevfikiye Mahallemizde bulunan yeni hizmet binamızın yapım işlemi tamamlanmış olup,  İzmir  İnşaat Emlak Sigorta Müdürlüğü'nün hizmet binamızı kabulünün ardından taşınma işlemlerine en kısa sürede başlanacaktır. Yeni hizmet binamız hem çalışanlarımız için oldukça rahat ve nezih bir çalışma ortamı olacak hem de vatandaşlarımız bu binada daha kaliteli ve hızlı hizmet alabileceklerdir" dedi.



Manisa'da Gündem


Geri Dön