06 / 05 / 2024

Manisa Dur geç köprüsü

Manisa Dur geç köprüsü

Salihli ilçesinde Alaşehir Çayı üzerinde bulunan ve tek şeritli olmasından dolayı halk arasında "dur-geç" köprüsü olarak bilinen 54 yıllık köprü, yenisi yapılmak üzere törenle yıkıldı.

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Altın yıktı geçti, dolar dur durak bilmiyor! Uzman isim olacakları peş peşe açıkladı! Eğer böyle giderse...

Siyasetçi Cemal Enginyurt kabine sonrasında altın ve dolar kurundaki gelişmeleri değerlendirdi ''altın yıktı geçti dolar kuru dur durak bilmiyor'' diyerek olacakları peş peşe açıkladı. 

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşkına çevirdi.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkan Adayı Çerçi, ''Başta TOKİ çalışmalarımız olmak üzere kentsel dönüşüm, yeni sanayi sitesi projemiz olmak üzere önemli mesafeler aldık'' diyerek hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Manisa'ya 8 yeni atıksu arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa merkezde hayata geçirilen atıksu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Manisa İzzettin Köprüsü yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi İzzettin Mahallesindeki dur geç köprüsünün yıkım çalışmaları başladı.

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü hayata geçirdiği Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin yüzde 40’ı tamamlandı.

Manisa Kula Mezbahası'nın temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen mezbaha binasının temeli atıldı

Manisa Kırkağaç'a hayvan barınağı inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç’ta hayata geçirilmesi planlanan hayvan barınağı için incelemelerde bulundu.

Vestel'den Manisa'ya bisiklet yolu!

Türkiye’de bir şehri baştanbaşa dolaşan ilk bisiklet yolu olan ‘Manisa Büyükşehir Belediyesi Vestel Bisiklet Yolu’ projesi hayata geçiyor.

Manisa Akgedik Yunuskent Projesi'nde son durum!

TOKİ ve Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akgedik Yunuskent Projesi'nde ilk etap çalışmaları devam ediyor. 5 bin 500 konutluk projede inşaatların yüzde 55'i tamamlandı.

Manisa Turgutlu Spor Salonu'nda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Turgutlu Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projesinde sona gelindi.

Manisa Alaşehir Otobüs Terminali tamamlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’de hayata geçirdiğiı Yeni Otobüs Terminali’nde inşaat çalışmaları sorunsuz devam ediyor.

Manisa Dur geç köprüsü Haberi

Manisa Dur geç köprüsü


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ağustos ayında hizmet ziyaretinde bulunduğu Salihli ilçesinde dur-geç köprüleri olarak anılan ve yolu tek şeride düşürdüğü için özellikle sürücüler için tehlike oluşturan köprülerin yapılacağı sözünü vermişti. Verilen sözün ardından geçen sürede köprülerin ihalesi gerçekleştirildi ve dur-geç köprülerinin yıkımı gerçekleşti. Hizmetin Salihli için hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yenilenecek olan bölgenin Manisa’mız ve Salihli’miz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Salihli’de 1960 yılından bu yana hizmet veren Alaşehir Çayı üzerinde bulunan köprü, ihaleyi alan müteahhit firma tarafından yıkıldı. Yıllardır Salihli’nin İstanbul-Akhisar-Gölmarmara ve 25 mahallesiyle bağlantısını sağlayan köprünün artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, özellikle sürücüler için tehlike oluşturan köprülerin yapılacağı sözünü vermişti. Verilen sözün kısa sürede yerine...