06 / 05 / 2024

manisa Halime Hatun Külliyesi

manisa Halime Hatun Külliyesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Manisa Kula'ya 35 bin metrekare kilit parke!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile başladığı 61. Sokak, Nene Hatun Caddesi ve Kanuni Sultan Süleyman Caddesi’ndeki yol çalışmalarına yenilerini ekledi.

Manisa Kulalılar modern yollara kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kenan Evren Mahallesi ile Zaferiye Mahallesi'ni birbirine bağlayan 61. Sokak, Nene Hatun Caddesi ve Kanuni Sultan Süleyman Caddesi’nde yol çalışmalarına başladı.

Manisa Gülgün Hatun Hamamı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi. Tarihi hamamın mekanik yerden ısıtma tesisatı ve mermer kaplama çalışmaları tamamlandı.

Manisa Tarihi Gülgün Hatun Hamamı restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Halime Hatun Kervansarayı restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihine sahip çıktığını belirterek,” Büyükşehir Belediyesi ile tarihi canlandıracağız. Yapılacak restorasyon çalışmaları ile bir eseri daha gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

Halime Hatun Kümbeti’nin silüetini bozan yurt binası yıkılacak!

Van'da 700 yıllık tarihe sahip olan Halime Hatun Kümbeti’nin silüetini bozan yanı başındaki yurt binası hakkında nihayet yıkım kararı çıktı. Yurt binasının depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Van Halime Hatun Kümbeti eski görüntüsüne kavuşacak!

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Halime Hatun Kümbeti 'nin eski görüntüsüne kavuşmasını sağlamak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Van Halime Hatun Kümbeti yıkılacak mı?

Gevaş Kaymakamlığı, 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti'nin silüetini bozan kız yurdunun yıkılması için Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulundu..

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. Ergün hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirtti

Manisa'da restorasyon çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Gülgün Hatun Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Yılmaz Gençoğlu “Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi doku canlandırılacak” dedi.

2014 yılının en çok konuşulan restorasyon haberleri!

Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan ve Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti’nin arkasında 7 yıl önce yaptırılan yurt binasının basına yansıması 2014’ün en çok konuşulan restorasyon haberlerinden biri oldu.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halime Hatun Camii ’nin ardından Halime Hatun Külliyesi’nde de incelemelerde bulundu. Ergün külliyenin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabileceklerini söyledi.

manisa Halime Hatun Külliyesi Haberi

manisa Halime Hatun Külliyesi


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesindeki tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Yapılacak olan çalışmaların ilçe turizmi ve tarihimizin yeniden can bulması açısından önemine dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Manisa’da birçok tarihi eserin restorasyonunu üstlenerek ayağa kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesindeki Halime Hatun Külliyesi’nin de restorasyonunu üstlendi. Bu kapsamda İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret ederek, Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu üstlenen protokolü imzaladı. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu da yer aldı.

Projeleri Büyükşehir Hazırlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılacak olan Halime Hatun Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir...