02 / 05 / 2024

Manisa İshakpaşa Hamamı tadilat son durum

Manisa İshakpaşa Hamamı tadilat son durum

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.

Manisa Lalapaşa ve Mutlu mahallelerindeki dönüşümde son durum ne?

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Lalapaşa ve Mutlu mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ Manisa Sarıağa Mahallesi 53 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa Kırkağaç Sarıağa Mahallesi'nde 53 konut inşa edecek. Projenin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Manisa Akhisar'a 327 yeni konut!

Manisa İli, Akhisar İlçesi Medar Mahallesi 327 Adet Konut ve 18 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 27 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Manisa depremleri açıklaması!

Akhisar’ın Depremselliği isimli panele katılan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da yaşanan depremler hakkında konuştu. Sözbilir, yaşanan depremlerin yaşanacak daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini belirtti...

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, aslına uygun olarak restore edilen Tarihi Manisa Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Manisa - Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

Manisa- Aliağa'da Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Manisa İshakpaşa Hamamı tadilat son durum Haberi

Manisa İshakpaşa Hamamı tadilat son durum

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.


Şehzadeler Belediyesi halk arasında Çukur Hamam olarak bilinen Manisa İshakpaşa Hamamı’nda tadilat çalışması başlattı. 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen ve uzun yıllar harap vaziyette kalan tarihi mekanın sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılacağı belirtildi. Yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik şunları söyledi:

“İshakpaşa diğer adıyla Çukur Hamamı 1366 yılında yapılan Ulucami’nin kuzeydoğusunda yer alıyor. Ulucami külliyesine dahil olduğundan cami ile aynı yıllarda yapıldığı kabul edilmiş. Burası 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiş ve uzun yıllar harap vaziyette kalmış. Belediye olarak işlevsel hale dönüştürebilmek amacıyla sosyal...