20 / 05 / 2024

manisa tarihi bedesten restorasyon

manisa tarihi bedesten restorasyon

Fatih Sultan Mehmet'in komutanlarından biri olan Rum Mehmet Paşa tarafından 15. yüzyılda yaptırılan, 2006 yılından bu yana restorasyonu devam eden 500 yıllık bedestenin yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Isparta ve Manisa'da 39 adet iş yeri satılıyor!

Isparta Eğirdir Belediyesi ve Manisa Gölmarmara Belediyesi, toplam 39 adet dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Peki iş yerlerinin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir projesinde yer alan 50 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Manisa tarihi Hacı Hasan Camisi restorasyonunda sona geliniyor!

Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Vakıflardan buranın yeniden restore edilip, sağlam hale getirilmesi hususunda destek istedik. Desteği aldık ama inşaat safhasında birtakım şansızlıklar yaşamıştık. Artık hepsinin sonuna geldik" diye konuştu...

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, aslına uygun olarak restore edilen Tarihi Manisa Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak!

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

manisa tarihi bedesten restorasyon Haberi

manisa tarihi bedesten restorasyon


Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, tadilatı yılan hikayesine dönen tarihi Bedesteni'nin Eylül ayı içinde tamamlanacağını duyurdu. Fatih Sultan Mehmet'in komutanlarından biri olan Rum Mehmet Paşa tarafından 15. yüzyılda yaptırılan, 2006 yılından bu yana restorasyonu devam eden 500 yıllık bedestenin yenileme çalışmalarında sona gelindi. İç restorasyonu tamamlanan bedestende, dış cephedeki 27 dükkanın demir kepenkleri de takıldı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, çalışmalarda sona gelindiğini, Eylül ayı içinde bedestenin restorasyonunun tamamlanacağını müjdeledi. Yalnızca kamulaştırma çalışmalarının 6 yıl sürdüğünü hatırlatan Karaköse, tarihi bedestenin restorasyonu sırasında Anıtlar Kurulu'nun aldığı kararlar ve ihaleyi alan firmanın da işi yapmamasından dolayı bitiş tarihinin sürekli ertelendiğini söyledi.


30 dükkan bulunacak 

Bedesten içinde Mısır Çarşısı modeliyle 30 küçük dükkan oluşturacaklarını,...