29 / 04 / 2024

manisa turistik yerleri

manisa turistik yerleri

Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, ilde turizmin hızla geliştiğini ve turist sayısının da arttığını bildirdi. Geçen yıl gelen turistlerin, bir önceki yıla göre yüzde 20 fazla olduğunu, 2013'te resmî kayıtlara göre 406 bin turist geldiğini söy

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararıyla işyerleri kapatılan Manisa Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması yönünde karar verildi.

Manisa Turgutlu'da yapılacak biyogaz tesisine halktan tepki!

Manisa Turgutlu’da yerleşim yerleri ve tarım arazilerine inşa edilmek istenen biyogaz tesisinin kurulmasını istemeyen halk, dava açma yoluna gidiyor. İtiraz dilekçelerini yetkililere teslim eden Turgutlu halkı, tesisin içme sularını da tehlikeye soktuğunu aktardı...

Manisa Salihli Kapalı Pazaryeri’ndeki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Salihli’de inşaatını tamamladığı Yeraltı Otoparkı, Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı içerisinde yer alan iş yerleri ihaleye çıkıyor.

Manisa Saruhanlı'daki yapılar depremde hasar gördü!

Manisa’da arka arkaya meydana gelen depremlerin ardından Saruhanlı’da da bazı yerleşim yerleri, okul ve camiler hasar gördü

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Manisa'da turizm çalışmaları yapılacak!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile birlikte Manisa'nın köylerinde turizm yatırımı yapılabilecek yerleri belirledi.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

İzmir, İngiltere Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na İzmir tanıtıldı. Turizm sektörü temsilcilerine şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

İzmir, İngiltere turizm fuarında tanıtıldı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, fuarda, Türkiye standının yanında oluşturulan İzmir standında ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Türk Hava Yolları Samsun tanıtım turu düzenledi!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Samsun, körfez ülkelerinden gelen turizmcileri ağırladı!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

TÜRSAB Kozan'da turistik yerleri inceledi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentalarının sahipleri , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Adana'daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında Kozana geldi.

manisa turistik yerleri Haberi

manisa turistik yerleri


Manisa’nın tarihte birçok medeniyete evsahipliği yaptığını hatırlatan İl Müdürü Karaköse, ilk paranın basıldığı yerin de Salihli ilçesindeki Sardes antik kenti olduğunu vurguladı. Buraya yılda ortalama 70 bin turist geldiğini, Alaşehir'deki Sencan Kilisesi ve Akhisar'daki Thyatira Kilisesi gibi yerlerin de inanç turizmine konu mekanlar olduğunu belirtti. Karaköse, bunlarla beraber il merkezinin şehzadeler şehri kimliği olarak camiler, Osmanlı döneminden kalan yapılar, Mesir Festivali’nin yansımaları, Kula’nın yaşayan bir müze olmasının turizmin gelişmesinde önemli olduğunu kaydetti. Belediyenin yaptığı yenileştirme çalışmalarıyla Kula’nın tarihî kimliğinin ortaya çıkmaya başladığını, Yunus Emre Türbesi, Peri Bacaları ve Jeopark ön plana çıkınca ilginin katlanarak artmaya başladığını söyledi. Kırsal turizm yönünden de Manisa’nın gelişme gösterdiğini dile getiren Erdinç Karaköse, “Yuntdağı’nda kırsal turizmi hareketlendirmek için çalışmalarımız var. Yuntdağı, çekim merkezi haline...