02 / 05 / 2024

Manisada evlerin çatıları

Manisada evlerin çatıları

Rüzgarın hızının yer yer saatte 100 kilometreye ulaştığı bildirildi. Kuvvetli fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin çatı ve bacaları zarar gördü. Kuvvetli fırtına Salı gününe kadar devam edecek.

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Fuat Atış tarafından kuruldu. 

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Konut ve işyerleri çatılarına sigorta yapılır mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, rüzgar nedeniyle uçan evlerinin çatılarının sigortalanıp sigortalanmadığını kaleme aldı.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Çatının teras olarak kullanılması nasıl engellenebilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Meclis'in çatı kararına veto!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

Koronavirüsle mücadelede İstanbul’da bulunan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’ne kısa sürede 90 bin metrekare çatı malzemesi tedarik eden Teknopanel, projenin en büyük çözüm ortaklarından biri haline geldi.

İstanbul'un 3 dev hastanesinde çatı göründü!

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de bulunan biner yataklı salgın hastanesinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Havalimanındaki hastanenin bazı bölümlerinin çatılarının yapımına geçildi.

Trabzon’da yıkım gün ağarınca ortaya çıktı!

Trabzon'da dün meydana gelen fırtınanın zararı gün ağarınca ortaya çıktı. Bölgede bulunan evlerin çatıları sökülürken, Araklı'da ise bir evin yıkımı gerçekleşti.

Çatılar nasıl daha kullanışlı hale getirilebilir?

İBB İmar Müdürlüğü'nün düzenlediği İstanbul İmar Yönetmeliği Çatı Uygulamaları Mevzuat Çalıştayı'nda evlerin bir parçası olarak görülen çatılarda tarım yapılabileceği konuşuldu...

Tavan arası çatı penceresiyle aydınlanıyor!

Son yıllarda çatı katlarının yaşam alanına dönüşmesi ve dubleks çatıların tercih edilmesiyle modern çatı penceresi uygulamaları artıyor...

Çatısı güçlü olmayan yapı depreme hazır değildir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Şenal, "Büyük acı ve kayıplar yaşamamak için depremi hayatımızın bir parçası olarak kabul etmeli ve gereken önlemleri eksiksiz olarak almalıyız. Çatıların da standartlara uygun yapılması, deprem sırasında hayati önem arz ediyor" dedi.

Manisada evlerin çatıları Haberi

Manisada evlerin çatıları

Manisa-Turgutlu Köprülü Kavşağı'nda fırtına nedeniyle aydınlatma direklerinin bazılarının devrilmesi, diğerlerinin de devrilme tehlikesi oluşturması karşısında İzmir-Ankara yolunun bu bölümünde ulaşımları yoldan sağlandı.



Dün öğle saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin bacaları uçtu, çatılar zarar gördü.


Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, saatteki hızı yer yer 100 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtınanın etkisiyle Spil Dağı Milli Park yolundaki çam ağaçları devrildi. Rüzgarın etkisiyle yerinden sökülen ağaçlardan biri kod farkından dolayı altta kalan bir evin çatışına devrildi. 


Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa AFAD, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, rüzgar şiddetinin çok kuvvetli olduğunu belirterek, "Gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu bölgede ağaç bir evin üzerine devrildi. Şehzadeler Belediyesi olarak evleri...