16 / 05 / 2024

manisada italyan indesit fabrikası

manisada italyan indesit fabrikası

2014’ün ilk sıfırdan yatırımını İtalyan sermayeli Recordati yapacak. Çerkezköy’e 50 milyon dolarlık ilaç üretim tesisi kuracak olan ilaç devi yılda 80 milyon kutu ilaç üretecek...

Kanyon'daki İtalyan restoranın kira sorunu çözüldü!

Kanyon'da bulunan İtalyan restoranı Gina yüksek kira nedeniyle kapanmıştı. Kanyon'un patronu  Bülent Eczacıbaşı'nın devreye girmesiyle kira sorunu çözüldü.

İtalyan ekonomisi 2020'de yüzde 8,8 daraldı!

İtalyan ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının neden olduğu krizin etkisiyle 2020 yılında yüzde 8,8 daraldı.

ISTAT: İtalyan ekonomisi 2020'de yüzde 8,3 daralacak!

İtalya Ulusal İstatistik Kurumu (ISTAT), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en çok etkilediği ülkelerden olan İtalya'da GSYH'nin bu yıl yüzde 8,3 küçüleceği öngörüsünde bulundu.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nden İtalya ve Türkiye değerlendirmesi!

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Çarkların yeniden dönme zamanı. Her iki ülke, imalatta ve turizmde yeniden atağa kalkma hazırlığı içerisinde." ifadelerini kullandı.

İtalyan kasabası çocuğuyla gelenin kirasını ödeyecek!

İtalya'da birçok küçük köy ve kasabanın uyguladığı '1 Avro'ya ev' projesi devam ediyor. Bölgeyi yazlıkçılardan korumak isteyen Teora kasabası, çocuğu olan ve üç yıl ikamet sözü veren ailelerin kirasını karşılayacak...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Deprem fırtınaları yaşanabilir! 

DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, dün sabah saatlerinde manisada meydana gelen depremler hakkında konuştu. Sözbilir, "İzmir- Balıkesir fay zonu üzerindeki normal faylar ile doğrultu atımlı faylar birlikte çalışarak yeni depremlere sebep olabilir" dedi...

Fransa’da yeni ev inşaatlarında İtalyan duşu zorunluluğu!

Fransa’da 2020 yılından sonra yeni ev inşaatlarında İtalyan duşunun zorunlu hale geldiği açıklandı.

Mapei'nin sahibi İtalyan Giorgio Squinzi vefat etti!

Türkiye'de de yatırımları ve tesisleri olan İtalyan Mapei'nin ve İtalya Serie A kulüplerinden Sassuolo'nun sahibi Giorgio Squinzi hayatını kaybetti...

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

İtalyan kasabası her şeyi satılığa çıkarmıştı, olay 'PR çalışması' çıktı!

İtalya'da birkaç kasabada başlatılan ‘1 euroya ev’ projelerindeki çıtayı bir adım yukarı taşıyarak bütün kasabayı satılığa çıkaran Esino Lario’nun ‘halkla ilişkiler dümeni' çevirdiği tespit edildi.

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu'na (Confindustria) bağlı analiz merkezinin hazırladığı raporda, 2019 yılı için "sıfır büyüme" tahmini yapılarak, küçülme riskinin yüksek olduğu ifade edildi. 

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

Türk IC İçtaş İnşaat ile İtalyan Astaldi, Rusya'da tramvay yolu yapacak!

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında tramvay yolu inşaatı için protokol imzalaması yapıldı. 

manisada italyan indesit fabrikası Haberi

manisada italyan indesit fabrikası


SEÇİMLERE yaklaşırken yoğunlaşan siyasi tartışmalara rağmen Türkiye yabancı yatırımları çekmeye devam ediyor. İki banka için görüşmeler Uzakdoğu ve Batı’dan yatırımcılarla devam ederken, İtalyan ilaç devi Recordati de 50 milyon dolar yatırım kararı aldı. Recordati, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak üretim tesisinde 130 kişiye istihdam sağlayacak. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, 2013 yılı sonu itibariyle yabancı sermaye yatırımlarındaki gelişmelerle 2014’e ilişkin beklentilerini anlattı. 2014 yılının ilk sıfırdan (greenfield) yatırımının Tekirdağ’a geleceğini açıklayan Aycı, şu bilgileri verdi:


SIFIRDAN YATIRIM BAŞARISI

“Recordati, Türkiye ilaç pazarına 2008’de yerli Türk ilaç firması Yeni İlaç’ı satın alarak girdi. 2011’de bir diğer Türk ilaç firması Dr. Feridun Frik’i satın alarak toplam 657 çalışan ulaştı. Firma yeni yatırımının temelini 2014 yılının ilk çeyreğinde atacak. 2017’de...