10 / 05 / 2024

mantolama nasıl olur

mantolama nasıl olur

Konut satın alacağınız veya kiralayacağınız bir yapıda mantolama olduğu söyleniyorsa; Bir binaya mantolama uygulamasının kaliteli yapılıp yapılmadığı nasıl kontrol edilir? Mantolama nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesine karar verdi. Peki, konut kredisi erteleme nasıl olur? İşte konut kredisi erteleme 2020 detayları...

Boşanırken ev paylaşımı nasıl olur?

“Boşanmada ev kime kalır?” sorusu birçok boşanma aşamasıyla olan çiftleri yakından ilgilendiriyor. Peki, Boşanmada ev paylaşımı nasıl olur, oturulan ev kime kalır?

Konut kredisi yapılandırması nasıl olur?

Konut kredisi kullanan vatandaşlar kullandıkları kredisi nasıl yapılandıracaklarını merak ediyor. Peki konut kredisi yapılandırması nasıl olur?

Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Emlak vergisinde OSB muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisine tabi olan gayrimenkuller, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde muafiyet nasıl olur?

Yasal miras paylaşımı nasıl olur?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu olarak belirtiliyor. Peki, yasal miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı nasıl olur?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması gerekiyor. Peki, Miras paylaşımı nasıl olur?

Ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Tesviye işlemleri, ön bahçe, yan bahçe ve arka bahçe olarak yapılıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak İmar Yönetmeliği ile ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

mantolama nasıl olur Haberi

mantolama nasıl olur

Mantolama nasıl anlaşılır?

Binalarda dış cephe yalıtım uygulaması olarak da bilinen mantolama uygulaması 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geliyor.


Yönetmelik hükümlerine göre yeni binalar mantolaması yapılarak inşa edilirken; eski binaların da 2017 yılında kadar mantolama yaptırması gerekiyor.


Aksi takdirde, mantolaması olmayan binalar için yasal yaptırımlar söz konusu oluyor. Örneğin, mantolaması olmayan binadaki evler için alım-satım, kiralama gibi tasarruflar yapılamıyor. Ayrıca, doğal gaz ve kombi gibi uygulamalar da yaptırılamıyor.


Peki bir binaya mantolamanın yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır?

Mantolamanın yapılıp yapılmadığı, binanın projesine bakılarak dış katmanları ve ne tür yalıtım malzemeleri kullanıldığı görülebiliyor. 


Bir mimar ya da mühendise danışarak binada hangi ısı yalıtım panelinin kullanıldığı öğrenilebiliyor. Binaların yalıtımı dıştan ya da içten mantolamayla yapılabileceği gibi ısı yalıtım sıvaları...