04 / 05 / 2024

Mantolama sektörü iyi durumda mı

Mantolama sektörü iyi durumda mı

Adana Bölge Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Baygın bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya mantolama sektöründeki sorunlar hakkında çağrıda bulundu. İşte o yazı...

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle inşaat sektöründeki artan maliyetler nedeniyle arz ve talepte dengelerin değiştiği yeni bir dönem yaşıyor. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı iyimser. Bu yıl gayrimenkul sektörünün çok iyi bir performans ortaya koyacağını söyledi.

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

Kur korumalı TL mevduatı bankacılık sektörüne iyi gelecek!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Ekonomi yönetimi tarafından yakın zamanda açıklanan kur korumalı TL mevduat enstrümanı bankacılık sektörünü olumlu etkileyecek." dedi.

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk yapı malzemeleri sektöründe hedef ilk 5!

Yapı malzemeleri sektörü dünya liginde en iyi derecesini 24 milyar dolar ihracatla 2012'de gerçekleştirerek 8'nci oldu. Türkiye bu sıralamada 2016'da 12. oldu, 2020 yılında 9. sıraya yerleşti.

2021 çelik sektörü için daha iyi geçecek!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, 2021'in çelik sektörü için daha iyi geçeceğini belirterek, Türkiye çelik üretimi rakamının bu yıl 35 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti.

İnşaat sektörü son çeyreğe iyi başladı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2020 Ekim Ayı Raporu’nu açıkladı. Raporda yer alan detaylara göre; inşaat sektöründe 5 aydır devam eden yükseliş sürüyor.

Mantolama sektörü iyi durumda mı Haberi

Mantolama sektörü iyi durumda mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Hanımefendinin dikkatini, alakasını çekmek, millet olarak zorunlu uygulamaları çok kişinin son güne bıraktığı, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine yani "MANTOLAMA"'ya çekmek istiyoruz! Milletimizin, özellikle eski binalarda, mantolama hakkında çok fazla bilgilendirilmediği, 2017 Yılının 2 Mayıs'ından itibaren müeyyidelerle karşı karşıya kalacağı hakkında gerçek manada dikkati çekilmediği gibi, enerji tasarrufu sağlanmak istenirken, sağlıklarının tehlikeye atılma durumu olacağı açısından da, öncelikle sizin ve diğer ilgili bakanlıkların da gözden kaçırmış hususlar olacağı da ihtimal dâhilindedir. 

Binalarda Isı Yalıtımı (2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan) Yönetmelik hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunluluğu yer alıyor. 

Söz konusu 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği"'ne, yeni binaların tamamında, eski binalarda ise 2 Mayıs 2017 tarihine kadar mantolama uygulaması zorunlu hale getirilmiştir. 

Enerji...