27 / 04 / 2024

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.



117 yıllık mazisi ile ülkemizin en köklü mücevher markalarından biri olan Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğu görüşünü dile getiren Kerim Güzeliş, sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Altının uzun vadede her zaman kazandırdığını ve kazandırmaya devam ettiğini söyleyen Kerim Güzeliş, altının kendi değerini koruyan, kolay kolay değer kaybetmeyen ve kendi değerinin üzerine çıkan bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Güzeliş, altın fiyatlarında, son dönemde her ne kadar düşüş yaşansa da orta vadede yeniden değer kazanacağını öngördü. Altın ons fiyatlarının da özellikle 30-40 yılı kapsayan bir grafik halinde incelenmesi halinde iniş ve çıkış dönemlerinin hangi etkenlerle şekillendiğinin rahatlıkla görülebileceğini kaydeden Güzeliş, “Küresel çapta yaşanan yüksek enflasyon altın fiyatlarını da etkiliyor” dedi. Kerim Güzeliş, ABD ve Avrupa ülkelerinde enflasyonun hız kesmeyeceğine ilişkin öngörülerin yanı sıra ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizliklerin de altın fiyatlarının düşmesinde etkili olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön